Betalningsvillkor - Reumatikerförbundet

Betalningsvillkor

Medlemsavgiften

Medlemsavgiften är 250 kronor/år för ensamhushåll (21 kr/månad via autogiro). Är ni fler i hushållet som vill bli medlemmar finns familjemedlemskap:

  • 350 kr för hushåll med två personer (29 kr/månad via autogiro)
  • 400 kr för hushåll med tre eller fler personer (34 kr/månad via autogiro)

För att kunna delta i föreningsaktiviteter måste medlemsavgiften vara betald. Det kan vara en förutsättning för att exempelvis delta i bassängträning som anordnas av en reumatikerförening.

Medlemsavgiften betalas per kalenderår. Avisering sker i december för kommande årsavgift. Påminnelser skickas ut i mars månad. Om du väljer att inte förnya ditt medlemskap tar vi bort dina uppgifter i medlemsregistret i april månad.

I medlemsavgiften ingår en prenumeration av Reumatikervärlden. Det ingår ingen extra prenumeration för familjemedlemskap.

Unga Reumatiker

Att bli medlem i Unga Reumatiker (0–30 år) är kostnadsfritt. Du kan vara medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Om du vill bli medlem i Unga Reumatiker ring eller mejla oss så ordnar vi det. Kontakta oss på 08 505 805 00 eller [email protected]

Reumatikerförbundets integritetspolicy

Här kan du läsa om Reumatikerförbundets integritetspolicy.

Betalning

Betalning av medlemsavgiften gör du med kortbetalning (Visa eller Mastercard), eller med en betalningsavi som du får postad till dig. På betalningssidan kan du även välja att betala månadsvis eller årsvis via autogiro, vilket du godkänner direkt med ditt Bank-id. Du kan läsa mer om autogiro här.

Du får en bekräftelse till din e-post om du uppgett en sådan, du får det senaste numret av Reumatikervärlden och annan information om medlemskapet postad till din bostadsadress.

Nytt medlemskap

När du anmäler dig som ny medlem blir ditt medlemskap aktiverat så fort betalningen har registrerats.

Om du anmäler ditt intresse för medlemskap och väljer betalningsavi, skickar vi en påminnelse om betalningen inte fullgjorts. Efter två månader tar vi bort dina uppgifter från våra register.

Detta gäller även om du tidigare varit medlem och inte längre finns i våra register.

Ångerrätt

Ångerrätten gäller även medlemskap i föreningar. Vi kan dessvärre inte göra en kortåterbetalning utan återbetalning sker i så fall med ett utbetalningskort.

Om ångerrätten kan du läsa om här på Konsumentverket om ångerrätten

Har du frågor om betalning av medlemskapet?
Kontakta oss på 08 505 805 00 eller [email protected]

Gåvor

Betalning av gåvor kan göras med kort (Visa/Master) eller med ett inbetalningskort. Du kan även använda Swish eller att skänka en gåva med SMS. Om du väljer betalningsavi ska den betalas inom 10 dagar, vi skickar sedan en påminnelse om betalningen inte kommit in. Du får en bekräftelse till din e-post om du uppgett en sådan.

Du kan i gåvoformuläret när du ska välja betalningssätt och uppge dina personuppgifter välja alternativet att vara anonym.

Skatteavdrag på gåvan

Om du vill ge en gåva och använda dig av ett avdrag på skatten med 25% som gäller summor från 200 kronor upp till 1 500 kronor. Du behöver inte göra något annat än att ge din gåva så hanterar vi resten och informerar skatteverket. Läs mer om skattelättnad vid gåvor på skatteverket.se.

Månadsgivare

Om du väljer att bli månadsgivare via Autogiro kan du välja det alternativet och godkänna direkt med ditt Bank-id. Du bestämmer själv hur länge du vill vara månadsgivare. Här kan du läsa mer om autogiro och hur det fungerar.

Ge en gåva med insättning på Bankgiro eller Postgiro

Du kan också välja att sätta in din gåva direkt på Bankgiro eller Postgiro.

  • Bankgiro: BG 900-3195
  • Postgiro: PG 90 03 19-5

Vill du swisha din gåva så gör du det till nummer 123 900 31 95 När du loggar in med Bank-id på din Swish-app och ska bekräfta gåvosumman så kommer det tydligt att stå Reumatikerförbundet som mottagare. Har du ingen Swish-app, kontakta din Bank så hjälper dem dig.

Ge en gåva med SMS gör du genom att texta till nummer: 72901

För anvisningar och koder för att ge en gåva med SMS läs på sidan Stöd oss

Bekräftelse och kvitto på gåva

Du får en bekräftelse eller kvitto på dina gåvor antingen via vanliga posten eller om du anger din e-postadress så kommer den direkt till din mejl, och använder du SMS så får du ett textmeddelande, vid Swish så får du bekräftelse i din Swish-app.

Minnesgåvor

För minnesgåvor gäller att vi har all information som behövs så att minnesgåvan kan skickas i tid. Vad den avlidne heter, vilken begravningsbyrå som ordnar begravning och var någonstans begravningen äger rum. Vi behöver också en hälsningstext som ska vara med och namnen på de som skriver under och skickar den sista hälsningen.

Ring eller mejla oss så hjälper vi till med Minnesgåvan. Vi skickar ett minnesbladet till begravningsbyrån, om inget annat önskas. Sedan kommer ett inbetalningskort på gåvosumman.

Har du frågor om gåvor och betalning? Vill du ge en minnesgåva?
Kontakta oss på 08 505 805 00 eller [email protected]

Stort tack för att du väljer att stödja och bidra till visionen att alla reumatiker ska kunna leva ett bra liv och att forskningen får stöd att hitta lösningen på reumatismens gåta.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng