Boksommar för medlemmar

Boksommar för medlemmar

Du som är medlem i Reumatikerförbundet kan nu köpa böcker till förmånliga och rabatterade priser.

Vi önskar en härlig boksommar för våra medlemmar! Du som är medlem i Reumatikerförbundet kan nu köpa böcker till förmånliga och rabatterade priser. Här nedan hittar du de bokförlag som ger dig bra rabatter och du ser ett urval av de böcker som erbjuds.

Skön boksommar!

Idus förlag

Idus förlag är idag Sveriges fjärde största barnboksförlag. Med sin senaste bok Mod och mirakel på Mallis erbjuds du som medlem att köpa den med 20 % rabatt i deras webbshopp.

Du hittar boken i webbshoppen här: Mod och mirakel på Mallis, uppge lösenordet MOD.

Mod och mirakel på Mallis

Mod och mirakel på Mallis är skriven för barn med reumatisk sjukdom och deras anhöriga. Vi får följa Jasmin som åker på rehabiliteringsresa till Mallorca tillsammans med andra ungdomar med reumatiska sjukdomar. På resan träffar Jasmin vännen Tilly som hjälper Jasmin att våga prata om sin sjukdom och sina upplevelser.

– Boken är skriven för alla barn och ungdomar med reumatisk sjukdom och är tänkt att vara ett stöd, som en bästa kompis som man inte behöver förklara allt för. Men den kan också läsas av barn och unga som gillar underhållande berättelser, säger Emma Lind, författare.

Mondials boksommar för medlemmar

Mondial bokförlag ger dig som medlem hela 40 % rabatt på alla böcker i sin webbshop. Erbjudandet gäller fram till 15 juli så passa på!

För att ta del av erbjudandet så använder du länken: Mondial

Hitta motivationen

Hitta motivationen

På Mondial hittar du exempevis inspirationsboken Hitta motivationen av Tobias Karlsson och Magdalena Forsberg som tipsar dig att leva ett hälsosamt, hållbart och roligt liv. Du får tips och råd om kost, träning, återhämtning, tankar och relationer. Och hjälp på traven för att finna ditt syfte. Det är en lättillgänglig och peppande guide kryddad med personliga berättelser om motgångar och framgångar.

Bonniers – boksommar för medlemmar

Bonniers har tagit fram några utvalda böcker som vi tror att du som medlem uppskattar. En av dessa är Sjuka kvinnor av Elinor Cleghorn som kom ut på svenska i år. Elinor Cleghorn är kulturhistoriker vid Oxfords universitet och har själv diagnosen SLE.

Du loggar in Reumatikerförbundets bokshop hos Bonniers med lösenordet: Reumatikerförbundet

Sjuka kvinnor av Elinor Cleghorn

Sjuka kvinnor

Sjuka kvinnor analyserar Elinor Cleghorn vad som är roten till de eviga missförstånd, mystifieringar och feldiagnosticeringa som tycks följa kvinnors sjukdomar och smärta. Skildringen löper från ”den vandrande livmodern” i det antika Grekland, via medeltida häxjakt och 1800-talets hysteridiagnoser, till dagens varierande förståelse av hormoner, menstruation och klimakteriet. Med sina egna erfarenheter som sjuk kvinna till grund tecknar Cleghorn en kraftfull bild av de kvinnor som har utmanat och revolutionerat medicinen.

Sjuka kvinnor fyller ett tomrum och borde dessutom vara obligatorisk läsning inom vårdutbildningar.” BTJ-häftet nr 10, 2023

Letar du efter fler medlemsförmåner? Här hittar du dem: Medlemsförmåner

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng