Hem » Nyheter » En efterlängtad rehabnyhet

En efterlängtad rehabnyhet

Snart kan det bli verklighet att alla med behov av rehabilitering ska få det. Regeringen ska utreda frågan och det ligger nu äntligen på förslag att alla kommuner ska ha en medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR). En av de frågor Reumatikerförbundet drev under valet 2018.

Reumatikerförbundet välkomnar förslaget om att alla kommuner ska ha en medicinskt ansvarig för rehabilitering, (MAR). Det är en av de frågor som vi drev inför valet 2018, så roligt att man lyssnat på oss! Förslaget innebär att frågan först kommer att utredas innan en lag kan träda i kraft.

Jag välkomnar förslaget som är en av de frågor som Reumatikerförbundet drev under valet 2018, säger Lotta Håkansson förbundsordförande i Reumatikerförbundet.

Frågan är ju dessutom extra angelägen just nu när vi ser ett ökat behov av rehabilitering framöver. Att lagstadga om att det ska finnas en medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) i alla kommuner är ett sort steg framåt och leder till att alla som behöver får den rehabilitering de har rätt till.

Vi kommer att noga följa frågan framöver, det känns bra med en god nyhet som har stor betydelse för alla med en reumatisk sjukdom som behöver stöd att rehabiliteras.

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.