Hem » Nyheter » EULAR 2020

EULAR 2020

Idag, den 3 juni inleds årets European League Against Rheumatism (EULAR)-konferens. Konferensen har liksom mycket annat fått ställa om för covid-19 pandemin och genomförs därför som en e-kongress. Utöver sedvanliga presentationer om forskningsfronten inom reumatologi handlar flera sessioner om just covid-19 och kunskapen kring hur sjukdomen påverkar hanteringen av reumatisk sjukdom.

Reumatikerförbundet deltar i kongressen och presenterar tre arbeten, muntligt och i posterform. Vi har även kansli-medarbetare som deltar i en studiegrupp för hälsoprofessioner om fysisk träning och fysisk aktivitet. Vi har även engagerade forskningspartners involverade i en studiegrupp om forskning om icke-läkemedelsbehandling vid reumatiska systemsjukdomar.

Under konferensen som pågår 3-6 juni kommer Reumatikerförbundet bevaka stora delar av utbudet och rapportera om forskningsresultat som presenteras.

https://www.congress.eular.org/

Reumatikerförbundets presentationer

Här tar du del av Reumatikeförbundets presentationer på Eular 2020

Har du frågor om vaccin och covid-19?

Kontakta den mottagning där du behandlas för råd som gäller för dig.

 

Vi rekommenderar dig att läsa uppdaterad information om vad som gäller just nu på:

Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten

 

För dig som lever med en reumatisk sjukdom har Svensk Reumatologisk Förening de senaste riktlinjerna som du kan läsa här: SRF:s rekommendationer. (5 april, PDF)


Har du en mer generell fråga om reumatiska sjukdomstillstånd är du varmt välkommen att höra av dig till vår frågelinje. Kontaktuppgifter hittar du här: Reuma direkt


Mer information
hittar du alltid på Folkhälsomyndigheten och 1177.se

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.