...vill stödja eller hjälpa till - Reumatikerförbundet

Det enklaste sättet att hjälpa till är att bli medlem. Din medlemsavgift går till verksamhet som genomförs av Reumatikerförbundet på nationell, regional och lokal nivå. Läs mer om vad vi gör här!

Som medlem i Reumatikerförbundet blir du automatiskt ansluten till en förening nära dig. Engagera dig gärna i föreningens verksamhet! Fråga styrelsen om det finns något den behöver hjälp med, eller varför inte fundera på att gå med i styrelsen!

Har du en reumatisk sjukdom har du en massa livserfarenhet som andra kan ha glädje av, särskilt de som alldeles nyss fått sin diagnos. Delar du med dig av erfarenheten så hjälper du mycket, oavsett om det är på föreningsmötet, som diagnosombud eller som informatör på en patientskola.

Vården behöver också din hjälp för att bli bättre! Reumatikerförbundet utbildar informatörer som undervisar vårdpersonal i att förstå reumatikers situation och bättre ställa diagnos. Du kanske kan bli en av dem? Läs mer här

Forskningen om de reumatiska sjukdomarna blir bättre om de som forskar samarbetar direkt med personer som faktiskt är sjuka. Därför har vi ett program för att hjälpa forskarna med forskningspartners. Din hjälp där kan vara mycket värdefull för framtiden!

Har du inte möjlighet att hjälpa till direkt så kan du alltid skänka en gåva. Varje krona hjälper oss att göra livet bättre för reumatiskt sjuka personer!

Vad är en forskningspartner

Vad är en forskningspartner?

En forskningspartner är en person som lever med en reumatisk sjukdom och bidrar med patientperspektivet till forskningsprojekt. De är oftast personer som själva är drabbade av reumatisk sjukdom, men kan ...
Distrikt och föreningar

Distrikt och föreningar

Reumatikerförbundet är organiserat i 172 lokalföreningar indelade i 24 distrikt. I förbundet ingår även tre riksföreningar, Riksföreningen för systemisk skleros, Riksföreningen för myositsjukdomar och Riksföreningen för SLE. Totalt har Reumatikerförbundet ...

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng