Förmåner och rabatter

Som medlem i Reumatikerförbundet har du tillgång till olika medlemsförmåner, till exempel försäkringar och rabatter på tjänster och produkter. 

Vad skulle vara en riktigt bra medlemsförmån för dig?

Vi skulle vilja ge dig en fin present varje dag, men även om vi inte kommer att kunna göra det, så ser vi nu över och förbättrar de medlemsförmåner vi erbjuder våra medlemmar. Vi vill gärna veta vad du tycker att vi borde satsa på, och är därför tacksamma om du vill svara på några korta frågor om detta.  Klicka här för att komma till enkäten.

Resor och hotell

Scandic Hotel
Scandic hotels hemsida.  Generell gäller 10 procent rabatt på ordinarie priser. Vid veckoslut och under sommaren finns särskild prislista. Fråga efter handikappanpassade rum! Övrig information ges av det lokala Scandichotellet. Då bokning sker ska du ange en avtalskod, den är: D359110137.

Harmony Tours
Harmony Tours är en resebyrå baserad i Ungern. De erbjuder Reumatikerförbundets medlemmar 15 procent rabatt. 

Hälsa

Svenska Standard Vitamins
Telefon och fax 0300-371 74, Svenska Standard Vitamins hemsida eller [email protected]

15 procent rabatt på hela sortimentet av vitamin- och kosttillskott, till exempel specialpreparat för reumatiker, linfröolja/Calmac.

Vitalas
Telefon 040-611 7110 Vitalas hemsida

25 procents rabatt på ett stående abonnemang på valfri naturprodukt. Beställning sker via hemsidan eller genom att kontakta kundtjänst måndag-torsdag kl 8.00-20.00, fredagar 08.00 -17.00.
E-postadress: [email protected]

Samtliga rabatter gäller på ordinarie priser. Om ytterligare information om de enskilda produkterna önskas, vänligen tag kontakt med berört företag.

Synofit
Blue Ocean Sales Scandinavian AB, BOSS, erbjuder Reumatikerförbundets medlemmar 15 procent rabatt på sin produkt Synofit. Avtalet gäller enbart produkten Synofit. 08 – 517 00 87

E-post:  [email protected]

Diverse hjälpmedel

Etac hjälpmedel
Etac-butikens webbshop  Telefon 0371-587300 (Sverige) 
Som medlem i Reumatikerförbundet får du 15 procent rabatt på Etacs ordinarie priser. Etac erbjuder produkter och hjälpmedel för personer med nedsatt rörelseförmåga. Produkter har utvecklats i nära samarbete med etablerade designers samt vårdpersonal och användare. Medlemskap i Reumatikerförbundet ska styrkas genom att ange organisationstillhörighet (förkortning RF) vid köpet.

Må väl produkter
10–20 procent rabatt på täcken, bäddmadrasser, kuddar i Kashmirull, lammull och Merinolamm. 
Telefon 019-56 06 10 

Vito Vital AB
Telefon 08-25 41 00  
På Vital vil- och lyftfåtölj gäller 10 procent rabatt på samt brickbord. Fåtölj som med elektriskt styrd handkontroll ger dig möjlighet att enklare hitta en bekväm vilovinkel och hjälp att kliva i och ur.

Medisox
Telefon 0121-15940
På Prosox strumpor får du 10 procent rabatt (minst 3 par). Prosoxstrumpan sitter uppe utan tryck och har inga sömmar eller veck som kan orsaka skavsår. 

Fonus

Reumatikerförbundet är medlemmar i Fonus. Det innebär att medlemmar har rabatter på begravning, gravsten och juridisk rådgivning. Läs mer på  Fonus hemsida

Samlingsförsäkring

Som medlem i Reumatikerförbundet, dess föreningar och distrikt är du olycksfallsförsäkrad när du deltar i vår verksamhet. Det kan vara på medlemsmöten, researrangemang, kurser eller liknande. Försäkringen omfattar också resa till och från arrangemanget. Närmare information får du via Folksams lokalkontor. Läs mer på Folksams hemsida.

Lokala rabatter

Reumatikerföreningen du tillhör kan ha ordnat rabatter med lokala handlare på din ort. Kontakta din förening.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng