Forskningspartner fördjupar kunskapen

Reumatikerförbundet arbetar aktivt med att påverka forskningsfrågor i samhället och särskilt för reumatiker. En viktig del i detta arbete är att utbilda så kallade forskningspartners. En forskningspartner får utbildning och deltar i forskningsprojekt, med sin unika kompetens och erfarenhet som patient kan hen bidra till att lyfta frågor och perspektiv som fördjupar kunskapen.

I Vetenskapsrådets tidning Curie kan du läsa en intervju med Lotta Håkansson och Li Alemo Munters (tidigare forskningschef på Reumatikerförbundet) om forskningen och om det viktiga arbetet med forskningspartners.

– Det räcker inte att ta in patienter i slutet, de ska helst redan vara med i utformningen av projektet. Vi har flyttat fram positionerna ganska rejält genom våra olika insatser, både när det gäller forskning som andra finansierar och som vi själva finansierar.

— Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet

Här kan du läsa artikeln på Tidningen Curie:

Vill du veta mer om forskningspartners och vad det innebär? Skulle du vilja bli forskningspartner? Är du själv forskare och söker en forskningspartner? Läs mer här:

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!

Omkring en miljon människor i Sverige har en reumatisk sjukdom. Om man funderar på hur många som lever med en reumatisk sjukdom i familjen som närstående och anhörig kan man ana att vi tillsammans är väldigt många människor.

Mammor, pappor, syskon, barn, och nära vänner. 

 

Det är ett viktigt perspektiv som tyvärr ofta blir lite osynligt.

 

Vi hoppas att du kan svara på en liten enkät om hur du upplever att du får  information och annat stöd.
Tack!

Har du en familjemedlem eller närstående som har en reumatisk sjukdom?