Hem » Nyheter » Forskningspartner fördjupar kunskapen

Forskningspartner fördjupar kunskapen

Reumatikerförbundet arbetar aktivt med att påverka forskningsfrågor i samhället och särskilt för reumatiker. En viktig del i detta arbete är att utbilda så kallade forskningspartners. En forskningspartner får utbildning och deltar i forskningsprojekt, med sin unika kompetens och erfarenhet som patient kan hen bidra till att lyfta frågor och perspektiv som fördjupar kunskapen.

I Vetenskapsrådets tidning Curie kan du läsa en intervju med Lotta Håkansson och Li Alemo Munters (tidigare forskningschef på Reumatikerförbundet) om forskningen och om det viktiga arbetet med forskningspartners.

– Det räcker inte att ta in patienter i slutet, de ska helst redan vara med i utformningen av projektet. Vi har flyttat fram positionerna ganska rejält genom våra olika insatser, både när det gäller forskning som andra finansierar och som vi själva finansierar.

— Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet

Här kan du läsa artikeln på Tidningen Curie:

Vill du veta mer om forskningspartners och vad det innebär? Skulle du vilja bli forskningspartner? Är du själv forskare och söker en forskningspartner? Läs mer här:

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.