Grattis till Riksföreningen för systemisk skleros - Reumatikerförbundet

Grattis till Riksföreningen för systemisk skleros

Ett stort grattis till Riksföreningen för Systemisk skleros som var nominerade till årets patientföreträdare. De knep inte förstaplatsen men väl en hedrande andraplats efter vinnaren Astma- Allergiförbundet.

Pris som Årets patientföreträdare delas ut i år för första gången av Fokus-Patient till organisation/förening som genomfört en eller flera aktiviteter som gett publicitet lokalt, regionalt eller nationellt, fått fler medlemmar eller har arbetat opinionsbildande som bidragit till åtgärder i vården. Nytänkande samarbeten med andra än patientföreningar och innovativa sätt att kommunicera var också med i juryns bedömning.

Systemisk skleros är en ovanlig sjukdom som är viktig att uppmärksamma och sprida kunskap om. Därför är det extra viktigt att det finns en riksförening för den som drabbas och som behöver stöd och kunskap. Minst lika viktigt är det att sprida kunskap och uppmärksamhet för att bidra till bra vård och behandling.

Vi är verkligen jätteglada att Riksföreningen för Systemisk skleros fått denna uppmärksamhet och erkännande för sitt viktiga arbete.

Ordförande Monica Holmner 21 augusti  vid utdelning av Årets patientföreträdare.
Bild: från Facebook

Monica Holmner, ordförande för Riksföreningen Systemisk skleros har gjort stora insatser för att synliggöra sjukdomen och idogt arbetat för en bättre och mer jämlik vård och med samma villkor för till exempel specialistvård. Hennes initiativ att skapa en riksförening var angeläget och viktigt även för människor som precis fått sin diagnos och ofta kan känna sig ensamma med sina frågor om sin allvarliga sjukdom och ovanliga sjukdom.

Trots de utmaningar hennes sjukdom ger så har hon jobbat hårt för att åstadkomma livsavgörande förbättringar för människor med sjukdomen. Med ett imponerande driv och engagemang och har hon på kort tid lyft frågor som är viktiga för människor som drabbats av denna tuffa sjukdom.

Läs mer om systemisk skleros här

Här hittar du Riksföreningen för systemisk skleros

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng