Hundmässan - Reumatikerförbundet

Hundmässan

Vi på Reumatikerförbundet vet att motion är en viktig faktor för att få oss att må bättre. Som ett led i detta är vi även i år på hundmässan den 14–15 december för att prata om fysisk träning och aktivitet.

Att hund och hälsa går hand i hand är välkänt. Men ibland kan vi behöva påminna oss om hur mycket hunden verkligen betyder och vilken nytta den kan göra för dig som har kronisk sjukdom. Att ha hund ger mycket glädje. Hundpromenaden är också en viktig vardagsmotion som blir av.

Föreläsning – hund, hälsa och fysisk aktivitet

Från Reumatikerförbundet kommer bland annat fysioteraputen Elin Löfberg och Lena Tholsson delta tillsammans med hunden Neo för att ge tips hur du kan optimera hundpromenaden under rubriken ”Hunden – min bästa personliga tränare.

Uppvisning ihop med ”Upp och hoppa – Sund med Hund”

Vi kommer både under lördagen och söndagens program delta i uppvisning ihop med ”Sund med Hund” som är ett friskvårdsprojekt både för hund och människa inom Svenska Brukshundsklubben. Tiden för uppvisningen båda dagarna är kl 14.40. 

Här kan du läsa mer om projektet: Sund med hund

Reumatikerförbundet finns på plats i monter A04:06

Under hela mässan kommer Reumatikerförbundet att finnas på plats i monter A04:06. Hit kan alla som vill komma förbi och lära sig mer om vad Reumatikerförbundet gör och prata med oss.

– Vi vet sedan förra årets deltagande att vi når och möter en ny grupp av människor på mässan som vi inte varit i kontakt med tidigare. Många människor med reumatisk sjukdom har hund eftersom den gör så att man kommer ut, trots att det känns tungt, plus att den bidrar till ett mer socialt liv. Förhoppningsvis möter vi flera hussar och mattar som har reumatisk sjukdom här, säger Lena Tholsson som kommer att vara på plats under mässan tillsammans med sin hund Neo.

Kort om hundmässan

Hundmässan är en hundutställning och hundevenemang som arrangeras av Svenska Kennelklubben varje år. Här träffas domare och tävlande från jordens alla hörn och tiotusentals hundintresserade besökare. Mässan äger rum i Stockholm och arrangeras årligen i december på Stockholmsmässan i Älvsjö. I år äger mässan rum 14–15 december. 

Läs mer här: Hundmässan

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng