Internationella artrosdagen 2 juni 2021 - Reumatikerförbundet

Internationella artrosdagen 2 juni 2021

Picnic vid havet

Till Internationella Artrosdagen den 2 juni bjuder vi både på läsning och andra aktiviteter för dig som vill veta mer om artros. Här kan du läsa artiklar om artros, få träningstips, lyssna på föreläsning och dessutom lanserar vi idag Att leva med artros, en möjlighet för dig att lära dig mer om artros!

Artros är en vanlig reumatisk ledsjukdom som drabbar uppemot 800 000 personer i Sverige. Sjukdomen blir vanligare med stigande ålder även om den också förekommer i yngre åldrar. Uppskattningsvis är det så många som var fjärde vuxen över 45 år som har artros i någon led. Det gör artros till den enskilt största ledsjukdomen i Sverige.

Lansering! Att leva med artros – kunskap som kan förändra livet

Artros påverkar mycket i vår vardag. Därför har vi glädjen att just på Internationella Artrosdagen presentera ett helt nytt digitalt informationsmaterial där du som har artros eller du som vill lära dig mera om diagnosen kan inhämta kunskap.

Du som är medlem eller som blir medlem nu kan ta del av kursen som vägleder dig om artros. Du får grundkunskap om vad artros är, hur du får diagnosen, hur den kan behandlas och vad du själv kan göra. Du får ta del av handfasta tips och råd vad du kan göra i din vardag för att hantera din artros så att du ska kunna må så bra som möjligt.

Devisen: ”Den som har kunskap om sin diagnos är trygg” är något vi känner till genom våra medlemmars samlade erfarenheter och genom forskningen.  

Kort och gott, har du koll så har du verktyg att själv kunna påverka din vardag i livet och må bättre.

Är du medlem så är det bara att börja kursen genom att klicka in dig på Inloggad/att-leva-med-artros

Bli medlem!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till information om din diagnos och hur det är att leva med den. Du håller dig uppdaterad om den senaste forskningen och stödjer samtidigt arbetet med att förbättra villkoren för alla reumatiker. Du får varje år sex nummer av Reumatikervärlden.

Bli medlem

Mer kunskap och andras erfarenheter hittar du på Inloggad – Reumatikerförbundets exklusiva webb bara för medlemmar! Här kan du ta del av bland annat träning och kosttips. Det kostar 250 kronor per år och ger dig en rad medlemsförmåner som Reumatikervärlden. Välkommen!

Prata med oss om artros

Har du frågor om Artros?
Du är varmt välkommen att ringa till Reuma-direkt idag
mellan klockan 13.00 – 17.00

Telefon: 020-20 20 35


Ta hand om dig!

Beryls Svanberg tipsar om hur du tar hand om dig när du har artros. Om du registrerar dig för kursen Att leva med artros får du ännu mer tips och information.

https://vimeo.com/555640032/10c66200c4

Föreläsning om artros med Maria Andersson

Maria Andersson är biomedicinsk analytiker och doktor i medicinsk vetenskap. Hon arbetar som seniorforskare på FoU Spenshult i Halmstad och hennes huvudsakliga forskningsområde är smärta vid artrit och artros. Den här digitala föreläsningen togs fram förra året, men är precis lika aktuell i år. Du kan läsa en längre intervju med Maria Andersson här.


Träna med Elin

Här visar vår egen fysioterapeut Elin Löfberg en uppskattad och enkel övning för den som har artros. Fler övningar för reumatiker att göra hemma hittar du om du är medlem genom att logga in eller genom att klicka på träna med oss här.


Vill du bli medlem? Du är hjärtligt välkommen! Här blir du enkelt medlem!

Mer läsning om artros!

Digital artrosskola i primärvården

Digital artrosskola i primärvården

Gå en artrosskola via 1177? Det är allt mer möjligt. Från Sydöstra sjukvårdsregionen (Region Kalmar Län, Region Jönköping och Region ...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng