Kom och fira 10-årsjubileum

Svenska barnreumaregistret är ett kvalitetsregister som behövs för att kunna följa effekter och bieffekter av vård och behandling både på kort och lång sikt. En stor fördel är att så många patienter som möjligt kan följas kontinuerligt. Barn och ungdomar i Sverige med JIA, som är en förkortning för Juvenil Idiopatisk Artrit, och betyder ledinflammation hos barn utan känd orsak, följs fortlöpande i Svenska Barnreumaregistret.

Barn kan precis som vuxna drabbas av reumatisk sjukdom. Till skillnad från reumatism hos vuxna, som ju är en av våra folksjukdomar, är barnreumatism en ganska ovanlig sjukdom. Årligen insjuknar ca 250 barn och ungdomar i JIA. 

JABBA är en förkortning av Juvenil Artrit BioBank som finns på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och är en barnreumatologisk provsamling som tillhör Stockholms Medicinska Biobank, SMB. I november
2009 lämnade första patienten prov till biobanken. Idag innehåller JABBA prover från mer än 800 barn och ungdomar med olika reumatiska sjukdomar.

På plats under dagen finns representanter från reumateamet, Registret, barnreumaforskare och Unga Reumatiker tillgängliga för information och aktiviteter. 

PLATS:

Centrum för Molekylär Medicin,

Visionsgatan 18, entréplanet

Karolinska Universitetssjukhuset

Anmäl intresse

Skicka gärna intresseanmälan:

https://www.surveymonkey.com/r/KVFH7F9

Välkomna!

Facebook-kommentarer

DU MISSAR VÄL INGET INTRESSANT?

Prenumerera på nyhetsbrevet!