Riksföreningen för SLE

Riksföreningen för SLE arbetar för att synliggöra SLE i samhället. I Reumatikerförbundet fungerar vi som kontaktpunkt för nyligen diagnosticerade. Vi erbjuder många aktiviteter och är engagerade på flera håll inom vårt område. Bland annat erbjuder vi olika föreläsningar samt fikaträffar runt om i landet och är med och arrangerar SLE-dagen. Det är vi medlemmar som sätter gränserna för vad vi kan göra.

För att gå med i Riksföreningen för SLE mailar du [email protected] och skriver att du vill gå med i Riksföreningen för SLE. Det går också bra att ringa 08-505 805 00. Då kommer du till växeln på Reumatikerförbundet och kan berätta ditt ärende. Detta gäller oavsett om du vill vara med i enbart Riksföreningen för SLE eller om du vill ha dubbelt medlemskap.

Om medlemskapet

När det gäller medlemskapet i Riksföreningen för SLE så är grunden att du måste vara medlem i Reumatikerförbundet. Om du sedan väljer att vara med i enbart Riksföreningen för SLE och inte någon lokalförening så betalar du endast 250 kronor. Däremot så kanske du vill behålla ditt medlemskap i någon lokalförening då du vill nyttja vattengympa eller liknande aktiviteter som drivs av lokalföreningen. För att kunna utnyttja de lokala aktiviteter som föreningen erbjuder rekommenderas att du är dubbelmedlem, alltså medlem i både riksföreningen och i den lokala föreningen. Du betalar du 98 kronor extra för dubbelt medlemskap.

Årsmöte

Riksföreningen för SLE är nystartad. Det första årsmötet kommer att hållas i mars, 2017. Då kommer föreningens första ordinarie styrelse att väljas.

Kontakta oss

Om du behöver komma i kontakt med oss i Riksförening för SLE så maila oss gärna på [email protected].

Du kan också nå andra med SLE genom Facebook. Riksföreningen för SLE har en egen Facebookgrupp. Här finns personer som drabbats av SLE och som delar erfarenheter om olika mediciner, framgångar och motgångar i livet med varandra. Länk till Facebook https://www.facebook.com/RFSLE/

DU MISSAR VÄL INGET INTRESSANT?

Prenumerera på nyhetsbrevet!