Läkemedel för reumatiker engagerar forskare i sökandet på behandling av Coronaviruset

Har du frågor om vaccin och covid-19?

Just nu får vi många frågor om vaccin och covid-19. Vi ger inte medicinska råd i enskilda fall. Kontakta den mottagning där du behandlas för råd som gäller för dig.

 

Den information vi kan ge är allmän och du kan läsa dem här: Information om corona och vaccinationer.  Har du en mer generell fråga om reumatiska sjukdomstillstånd är du varmt välkommen att höra av dig till vår frågelinje. Kontaktuppgifter hittar du här: Reuma direkt. Observera att det är sommarstängt mellan följande datum 210702 – 210813 Välkommen åter måndagen den 16/8 kl:15.00 – 19.00. 
Mer information
hittar du alltid på Folkhälsomyndigheten och 1177.se

Från den 21 juni till den 30 september kan du ansöka om forskningsmedel!

Forskare!

Erfarenheter från tidigare virusutbrott har visat att den aktiva substansen hydroxyklorokin som finns i vissa anti-reumatiska läkemedel skulle kunna ge effekt vid behandlingen av sjukdomen covid-19.

Det pågår många initiativ inom forskningssektorn för att diagnostisera corona-smitta och behandling av covid-19. Det gäller allt ifrån att ta fram snabba och effektiva tester, utvärdera existerande behandlingar för ny indikation och nya terapier samt vaccinationer. EU-initiativet IMI (Innovative Medicines Initiative) utlyser 45 miljoner euro för finansiering av innovationer för att stoppa Corona-virusets spridning och Svenska Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse finansierar omedelbar utökad coronatestning med 50 miljoner kronor.

I Sverige genomförs en observationsstudie som undersöker vården som ges på svenska intensivvårdsavdelningar. I Norge utförs en studie med hydroxyklorokin som tilläggsbehandling till medelsvårt sjuka covid-19 patienter.

Fler studier väntas komma.

Läs mer om Knut och Alice Wallenbergs Stiftelses satsning.

Facebook-kommentarer

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!