Hem » Nyheter » Lär dig mer om patientlagen

Lär dig mer om patientlagen

Vet du hur man skriver en egenremiss eller begär ett andra utlåtande? Juristen Patrik Magnusson ger tre webbaserade föreläsningar om patientlagen i höst för dig som vill lära dig mer om dina rättigheter inom vården.

Patrik Magnusson


Som patient är det viktigt att känna till dina rättigheter inom vården. Därför erbjuder Reumatikerförbundet nu en webbaserad föreläsning om patientlagen som ges av juristen Patrik Magnusson vid tre tillfällen i höst.

Patrik har lång erfarenhet inom socialrätt och motiverar varför du bör känna till patientlagen så här:

– Vare sig det handlar om vård eller stöd i vardagen är chanserna att få rätt hjälp betydligt större om du har lite kunskap själv. När du vet vad du kan förvänta dig är det lättare att ställa krav.

För att vara konkret kommer jag bland annat att lära ut om det här med att skriva en egenremiss – hur gör man? Jag kommer även att ta upp möjligheten att begära ett andra utlåtande, bland mycket annat. 


Kursen utgår från Reumatikerförbundets broschyr om patientlagen och arrangeras följande datum: 

  • 8 november, 18.00 
  • 22 november, 18.00
  • 8 december, 18.00 

Max trehundra personer kan närvara vid varje enskilt tillfälle. Först till kvarn gäller. Den tredje föreläsningen spelas in så om du inte skulle ha möjlighet att vara med på något av tillfällena så kan du titta på föreläsningen i efterhand på den här sidan (runt mitten av december).

Så här gör du

För att deltaga på någon av föreläsningarna klickar du på zoom-länken nedan bredvid det tillfälle du valt. Då öppnas ett fönster med möjlighet att ansluta till föreläsningen, antingen via webben eller Zoom-appen.( Vi rekommenderar att du laddar ner appen i förväg för att kunna få bästa kvalitet på bild och ljud). När du ansluter dig kommer det att efterfrågas ett lösenord. Lösenordet är jurist och är detsamma för alla tre tillfällen. Själva föreläsningen startar klockan 18:00 men vi öppnar för deltagare en halvtimma innan.

8 november: https://reumatiker-se.zoom.us/j/88532029230?pwd=NVlQY25rclc3aGFSRkdIMzgxNC9xUT09

22 november: https://reumatiker-se.zoom.us/j/88451988217?pwd=MzV4MFdtOXZ0QTh2S3IwdE8ySWl2UT09

8 december: https://reumatiker-se.zoom.us/j/88593087053?pwd=T3pmSmhZNG8rM01ZM2J4ZHRObTVvdz09

Ladda ner föreläsningsmaterial (pdf)

Inspelning 8 december 2021

Kontaktuppgifter

Det går bra att kontakta Patrik Magnusson på mejlen om du har frågor. E-post: [email protected]

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.