Miss Li om sin reumatism

I lördags kväll blev många TV-tittare djupt berörda när Miss Li berättade om sin sjukdomshistoria i ”Så mycket bättre”. 

I TV4-programmet ”Så mycket bättre” var det dags för Miss Lis dag. Hon berättade då att det troligen var en salmonellainfektion som ledde till en ledinflammation. Det hann bli riktigt illa innan vården tog hennes reumatiska sjukdom på allvar. Men med rätt behandling har hon gått från sängliggande till att åter stå scenen och ta publiken med energi och utstrålning som är så typisk för Miss Li.

Miss Li, eller Lina Carlsson som hon heter utanför scenen har reaktiv artrit och hon intervjuades i förbundets medlemstidning Reumatikervärlden redan förra året, en artikel som Aftonbladet hänvisade till igår.

Många av Reumatikerförbundets medlemmar kan känna igen sig i den utsatthet en människa hamnar i då vården inte tar hand om de problem man har. Utan diagnos blir det ingen behandling. Utan behandling blir sjukdomen värre. Av den anledningen är Reumatikerförbundets kamp för tidig diagnostisering alltjämt aktuell. Nu måste frågan om de nationella behandlingsriktlinjerna verkligen upp på alla landstings agendor.   

Facebook-kommentarer

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!

Omkring en miljon människor i Sverige har en reumatisk sjukdom. Om man funderar på hur många som lever med en reumatisk sjukdom i familjen som närstående och anhörig kan man ana att vi tillsammans är väldigt många människor.

Mammor, pappor, syskon, barn, och nära vänner. 

 

Det är ett viktigt perspektiv som tyvärr ofta blir lite osynligt.

 

Vi hoppas att du kan svara på en liten enkät om hur du upplever att du får  information och annat stöd.
Tack!

Har du en familjemedlem eller närstående som har en reumatisk sjukdom?