Information och guide till Office-365 - Reumatikerförbundet

Information och guide till Office-365

Nu pågår utrullningen av Office-365 till hela organisationen. Office-365 är ett komplett paket med Microsoftprogram som man enkelt kommer åt med en webbläsare. En del av er har redan fått inloggningsuppgifter men fram till midsommar är det tänkt att alla förtroendevalda ska ha fått detta. Här hittar du all information du behöver för att komma igång.

Introduktion

Erica Gustavsson på Infozone berättar om Office-365

Med Office365 får du som är förtroendevald tillgång till Word, Excel och andra office-program på webben och i din telefon eller surfplatta. Du får också en egen mejladress med @reumatiker.se.

En tydligare mejladress


Mejladressen kommer att göra det tydligare att du representerar Reumatikerförbundet i kontakter med potentiella medlemmar, allmänheten, media och politiker. Det kommer också att underlätta i kontakten med andra inom Reumatikerförbundet.

Din reumatiker.se-mejladress kommer i ett senare skede att läggas till i ditt konto i medlemsregistret. Du behöver alltså inte göra det själv.

Observera: Ta inte bort din privata mejladress från ditt medlemskonto. Det är den adress som Reumatikerförbundet kommer kommunicera med dig som medlem. Din reumatiker.se-mejladress kommer att vara aktiv under tiden som du är förtroendevald.

Videoguide för att aktivera konto och mejlen

Erica Gustavsson på Infozone guidar hur du aktiverar ditt konto

Officepaketet på webben och i mobilen

Genom Office365 kommer du få tillgång till de vanligaste Microsoft Office-apparna ­– Word, Excel och PowerPoint med mera – direkt via webben. Programmen fungerar precis som vanligt men du öppnar och använder dem direkt i din webbläsare.

Det kommer inte att gå att ladda ner programmen till din dator, då det inte ingår i licensen som Reumatikerförbundet har tecknat. Däremot går det bra att använda apparna i mobila enheter.

Teamsmöten

Med ditt Office365-konto får du också möjlighet att schemalägga och bjuda in till Teamsmöten. En stor fördel är att du lätt kan bjuda in alla i organisationen som har ett Office365-konto. Det går också att bjuda in personer utifrån.

Videoguide för Teams

Erica Gustavsson på Infozone guidar hur du skapar och använder Teams

OneDrive

En stor fördel med Office365 är att alla dokument också sparas i Microsofts molntjänst, OneDrive. Det innebär att du har tillgång till dokumenten från vilken dator eller telefon som helst. Du kan också lätt dela dokument med andra i din förening eller i ditt distrikt.

I OneDrive kan du också lägga upp andra filer, som till exempel styrelseprotokoll, medlemsbrev med mera.

Tips: Håll isär dina roller

Officepaketet tillsammans med mejladressen är att betrakta som en uppsättning verktyg som Reumatikerförbundet tillhandahåller för att underlätta ditt arbete som förtroendevald. Det innebär att du inte kommer att ha tillgång till officepaketet eller mejlkontot efter det att ditt förtroendeuppdrag upphör.

Tänk därför på att hålla isär dina roller och enbart använda din reumatiker.se-mejl i din roll som förtroendevald.

Support för Office365

Om du stöter på några problem med Office365 går det bra att kontakta supporten. Observera att detta gäller först efter det att du har fått ditt mejl med instruktioner. Har du inte fått det så kommer det att komma under maj eller juni månad.

Telefon: 0701-422 433
Mailadress: [email protected]

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng