Användarvillkor - Reumatikerförbundet

Användarvillkor

Användarvillkor och riktlinjer för dig som är aktiv på Inloggad – Reumatikerförbundets medlemsgemenskap på nätet

På inloggad kan du kommentera artiklar och skriva inlägg. Därför är det viktigt att du godkänner att hålla dig till nedanstående regler.

Den som trots påpekanden från moderatorer eller andra ansvariga för Inloggad inte följer reglerna kan bli avstängd från att delta i kommunikationen.

 • Behandla andra i medlemsgemenskapen som du skulle behandla dem i verkliga livet.
 • Visa tolerans mot andras åsikter. Du behöver inte hålla med, men visa respekt för avvikande åsikter. Säg att du inte håller med och förklara varför. Säg inte bara att andras åsikter är dumma.
 • Respektera andras privatliv och personliga information. Lämna inte ut personuppgifter eller annat som kan kränka integriteten för en annan person.
 • Var saklig och gör inte personangrepp.
 • Använd ett vårdat språk. Undvik stötande fraser och ord, inklusive svärord, kraftuttryck eller nedsättande generaliseringar baserade på till exempel politiska åsikter, religion, etnicitet eller sexuell läggning.
 • Undvik falska påståenden. Sprid inte desinformation eller ogrundade rykten.
 • Ange aldrig uppgifter som kan identifiera vårdpersonal, handläggare på Försäkringskassan, arbetsgivare eller andra personer som i sitt yrkesutövande har en relation till dig. Det är tillåtet att beskriva vad som hänt i en sådan relation så länge du inte hänger ut personen. Till exempel kan du säga att din läkare inte gett dig en bra behandling, men det får inte framgå vem läkaren är.
 • Undvik provokationer med avsikt att reta andra medlemmar.
 • Mobbning är inte tillåten.
 • Reklam är inte tillåten. Det är tillåtet att informera och rekommendera produkter och tjänster i syfte att hjälpa andra medlemmar som söker efter lösningar, men inte för egen vinnings skull eller för ett företag som man har anknytning till.
 • ”Spam” (masspridning av inlägg eller kommentarer) är inte tillåtet. Om det är angeläget för dig att en fråga hålls aktuell  –  tillför ny information eller nya vinklar för att hålla diskussionen vid liv. Om intresset är svalt för ditt inlägg får du respektera det.
 • Tänk på upphovsrätten om du lägger upp bilder i din bildbank! Upphovsrättsligt skyddat material från tredje part som används utan tillåtelse hör inte hemma här och kommer att tas bort.
 • Reumatikerförbundet är ansvarig utgivare för innehållet på Inloggad. Därför förbehåller vi oss rätten att moderera inlägg och kommentarer som medlemmar skriver. Detta kan innebära att ditt inlägg redigeras eller raderas utan din tillåtelse. Bilder som du tagit själv och laddar upp till Inloggad omfattas av Reumatikerförbundets upphovsrätt.
 • Reumatikerförbundet genomför kontinuerligt statistiska mätningar på sina hemsidor med bland annat verktygen Google Analytics och Hotjar. Dessa mätningar är generella och vi samlar inte in personuppgifter från enskilda medlemmar. Din aktivitet på Inloggad kan komma att ingå i en sådan statistisk mätning.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng