Hem » Nyheter » Påminnelse – skriv och delta i uppsatstävling

Påminnelse – skriv och delta i uppsatstävling

Edgar Stene Prize Competition 2020

Nu är det bara två veckor kvar på året och om två veckor är inte bara detta år slut, då är det sista chansen att delta i Edgar Prize Competition. Den 31 december är sista dagen att skicka ditt bidrag.

Har du en reumatisk sjukdom och arbetar ideellt? Skriv och berätta!

Till minne av Edgar Stene arrangerar EULAR (European League Against Rheumatism) och dess patientorganisation PARE varje år en uppsatstävling med olika teman för människor som lever med reumatisk sjukdom. Syftet med tävlingen, både i Sverige och i Europa, är att berättelserna ska stötta andra som lever med reumatisk sjukdom. Varje land utser en vinnare och skickar ett bidrag. Reumatikerförbundet samlar in de svenska bidragen och väljer med hjälp av en jury vilken uppsats som ska gå vidare till den internationella tävlingen.

I år är temat det ideella arbetet och vad det betyder för personer som lever med reumatisk sjukdom.

Vi söker dig som vill skriva och berätta om vad du arbetar med och hur det är att arbeta ideellt för dig. Vad motiverade dig att börja? Vad har du upplevt för utmaningar? Framför allt, vad har det ideella arbetat betytt för dig personligen och vad skulle du vilja lyfta fram som särskilt viktigt?

Reumatikerförbundet delar ut 5 000 kronor till det bidrag som går vidare till Edgar Stene Prize Competition. Vinnaren kommer att presenteras med bild och text på webben och i Reumatikervärlden. Två skribenter får 3 000 kronor i träningsbidrag och tre skribenter får presentkort på 500 kronor från www.upplevelse.com. Alla deltagare tackar vi med varsin trisslott. (Alla inlämnade uppsatser kan komma att publiceras i Reumatikerförbundets mediekanaler).

Vi vill ha din text och bilder senast den 31 december.

Läs mer här: Edgar Stene Prize Competition 2020

Facebook-kommentarer

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng