Anmäl apoteken

Som alla har märkt har Sverige idag en apoteksmarknad med flera apotekskedjor. Reumatikerförbundet har  haft lite olika åsikter om denna utveckling. Det vi framför allt var intresserade av var en bättre service och tillgänglighet till apotek i hela landet. Det sistnämnda har väl blivit bättre men hur ser det ut med servicen?

Ett av de krav som vi hade var att apoteken skulle klara av 24-timmarsregeln dvs. att kunna ha läkemedel som är receptbelagda hemma inom 24 timmar. Nu har det visat sig att apoteken inte klarar av det. Reumatikerförbundet har uppmanat sina medlemmar att anmäla de apotek som inte klarar av detta. Anmälan görs till Läkemedelsverket. Så nu får vi se vad som händer.

För er som har samma erfarenhet anmäl ni också.

Gör så här:

Skriv ditt namn födelsenummer, namn och adress på det apotek det gäller. Skriv datum och klockslag du var där samt när apotekspersonalen sa att du kunde få hämta dina mediciner. Glöm inte skriva vilka läkemedel det gäller.

Skicka detta sedan med mail till läkemedelsverket med rubriken ”anmälan 24 timmars regeln” till [email protected]. Glöm inte att be om ett svar.