Anmäl apoteken - Reumatikerförbundet

Anmäl apoteken

Som alla har märkt har Sverige idag en apoteksmarknad med flera apotekskedjor. Reumatikerförbundet har  haft lite olika åsikter om denna utveckling. Det vi framför allt var intresserade av var en bättre service och tillgänglighet till apotek i hela landet. Det sistnämnda har väl blivit bättre men hur ser det ut med servicen?

Ett av de krav som vi hade var att apoteken skulle klara av 24-timmarsregeln dvs. att kunna ha läkemedel som är receptbelagda hemma inom 24 timmar. Nu har det visat sig att apoteken inte klarar av det. Reumatikerförbundet har uppmanat sina medlemmar att anmäla de apotek som inte klarar av detta. Anmälan görs till Läkemedelsverket. Så nu får vi se vad som händer.

För er som har samma erfarenhet anmäl ni också.

Gör så här:

Skriv ditt namn födelsenummer, namn och adress på det apotek det gäller. Skriv datum och klockslag du var där samt när apotekspersonalen sa att du kunde få hämta dina mediciner. Glöm inte skriva vilka läkemedel det gäller.

Skicka detta sedan med mail till läkemedelsverket med rubriken ”anmälan 24 timmars regeln” till [email protected]. Glöm inte att be om ett svar. 

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng