Rekordutdelning till forskningen

Det är tack vare alla generösa gåvor som Reumatikerförbundet varje år kan dela ut anslag till forskningen. Det har inte en pågående pandemi kunnat hindra. Inte heller alla de forskare som fått anslag att oförtrutet arbeta vidare med sina forskningsprojekt. I år delades en rekordsumma på drygt 18,5 miljoner kronor ut, vilket känns extra stort att göra under omständigheter och utmaningar som året har inneburit.

Nytt för i år är att Reumatikerförbundet tillsammans med Unga Reumatiker gemensamt arbetat med processen att fördela anslagen. Till forskningsprojekten hör även en särskilt riktad satsning på forskning om rehabilitering som Reumatikerförbundet har lyft fram som ett område i behov av extra stöd.

”Under 2020 har pandemin varit på allas läppar och dominerat hela samhällslivet. Men de särskilda utmaningar som Sveriges 1 miljon reumatiker står inför är lika stora och viktiga att bemöta som alltid. Därför är det med glädje och stolthet jag berättar att Reumatikerförbundet i år delar ut mer pengar i forskningsanslag än någonsin, rekordsumman 18.5 miljoner.


Corona-epidemin har inte dämpat vår ambition att lösa reumatismens gåta och skapa hopp för ett bättre liv för alla reumatiker!”
— Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet

I forskningsrapporten för 2020 som precis publicerats kan du nu läsa om vilka forskningsprojekt som har fått anslag och du kan även ta del av intervjuer som vi har gjort med några av alla de forskare som arbetar med att ta fram och bidra med kunskap som för oss närmare svaren på reumatismens gåta.

Ladda ner

Vill du bidra?

Vi behöver dig!

Med din hjälp kan fler som lever med en reumatisk sjukdom få hjälp till en bättre vardag, och din gåva för oss ett steg närmare att lösa reumatismens gåta!

Din hjälp är ovärderlig. Varje gåva räknas.

#ViBehöverVarandra

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!

Omkring en miljon människor i Sverige har en reumatisk sjukdom. Om man funderar på hur många som lever med en reumatisk sjukdom i familjen som närstående och anhörig kan man ana att vi tillsammans är väldigt många människor.

Mammor, pappor, syskon, barn, och nära vänner. 

 

Det är ett viktigt perspektiv som tyvärr ofta blir lite osynligt.

 

Vi hoppas att du kan svara på en liten enkät om hur du upplever att du får  information och annat stöd.
Tack!

Har du en familjemedlem eller närstående som har en reumatisk sjukdom?