Rekordutdelning till forskningen - Reumatikerförbundet

Rekordutdelning till forskningen

Det är tack vare alla generösa gåvor som Reumatikerförbundet varje år kan dela ut anslag till forskningen. Det har inte en pågående pandemi kunnat hindra. Inte heller alla de forskare som fått anslag att oförtrutet arbeta vidare med sina forskningsprojekt. I år delades en rekordsumma på drygt 18,5 miljoner kronor ut, vilket känns extra stort att göra under omständigheter och utmaningar som året har inneburit.

Nytt för i år är att Reumatikerförbundet tillsammans med Unga Reumatiker gemensamt arbetat med processen att fördela anslagen. Till forskningsprojekten hör även en särskilt riktad satsning på forskning om rehabilitering som Reumatikerförbundet har lyft fram som ett område i behov av extra stöd.

”Under 2020 har pandemin varit på allas läppar och dominerat hela samhällslivet. Men de särskilda utmaningar som Sveriges 1 miljon reumatiker står inför är lika stora och viktiga att bemöta som alltid. Därför är det med glädje och stolthet jag berättar att Reumatikerförbundet i år delar ut mer pengar i forskningsanslag än någonsin, rekordsumman 18.5 miljoner.


Corona-epidemin har inte dämpat vår ambition att lösa reumatismens gåta och skapa hopp för ett bättre liv för alla reumatiker!”
— Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet

I forskningsrapporten för 2020 som precis publicerats kan du nu läsa om vilka forskningsprojekt som har fått anslag och du kan även ta del av intervjuer som vi har gjort med några av alla de forskare som arbetar med att ta fram och bidra med kunskap som för oss närmare svaren på reumatismens gåta.

Ladda ner

Vill du bidra?

Vi behöver dig!

Med din hjälp kan fler som lever med en reumatisk sjukdom få hjälp till en bättre vardag, och din gåva för oss ett steg närmare att lösa reumatismens gåta!

Din hjälp är ovärderlig. Varje gåva räknas.

#ViBehöverVarandra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng