Reumatikerförbundets kanslipersonal jobbar hemifrån - Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundets kanslipersonal jobbar hemifrån

På Folkhälsomyndighetens pressmöte idag uppmanades alla som kan arbeta hemifrån att göra det, speciellt om man finns i Stockholmsregionen.

Av denna anledning har Reumatikerförbundet beslutat att stänga förbundskansliets kontor i Stockholm, och från och med imorgon tisdag 17 mars kommer all personal att arbeta hemifrån.

– Vi vill såklart göra det vi kan för att stoppa spridningen av coronaviruset, och att på det sättet minska trycket på sjukvården och öka möjligheterna till att de som är i behov av vård kan få det, säger Lotta Håkansson, ordförande i Reumatikerförbundet.

Verksamheten fortsätter!

– Men det handlar inte om att stänga verksamheten, säger generalsekreterare Stina Nordström. Vi kommer att fortsätta vårt arbete och de flesta av våra funktioner kommer att vara igång, även om de inte hanteras från vårt kontor.

Vi har påbörjat vårt digitaliseringsarbete, och även om det innebär en del utmaningar att få allt att fungera optimalt när ingen finns på plats på kontoret, så gör de verktyg vi använder till vardags ändå att det är möjligt.

Du når oss precis som vanligt

Vi vet inte hur länge vårt kontor kommer att vara stängt, men så fort vi öppnar som vanligt igen meddelar vi det här på hemsidan!

Om du behöver nå oss på förbundskansliet kontaktar du oss precis som vanligt via e-post eller telefon. Här finns kontaktuppgifter till oss på förbundskansliet.

Har du frågor om vaccin och covid-19?

Kontakta den mottagning där du behandlas för råd som gäller för dig.

 

Vi rekommenderar dig att läsa uppdaterad information om vad som gäller just nu på:

Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten

 

För dig som lever med en reumatisk sjukdom har Svensk Reumatologisk Förening de senaste riktlinjerna som du kan läsa här: SRF:s rekommendationer. (5 april, PDF)


Har du en mer generell fråga om reumatiska sjukdomstillstånd är du varmt välkommen att höra av dig till vår frågelinje. Kontaktuppgifter hittar du här: Reuma direkt


Mer information
hittar du alltid på Folkhälsomyndigheten och 1177.se

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng