Välkommen till den första veckans recept!
I första veckans upplägg utgår jag från ganska enkla recept. Ett tema genom veckan är olika biffar med färs. Dessa är lätta att laga i ugnen och med lite trix och knep med olika innehåll blir de också suveränt goda.
Sedan blir det en gratäng med sparris och räkor, en ljuvlig rödbetssoppa med morötter, hel kyckling i ugn och till helgen sötpotatisbullar med varmrökt röding och sist en grönsaksbowl med råstekt jordärtskocka och fräst köttfärs.
Cecilia Nisbet Nilsson, gästskribent
I inköpslistan nedan httar du en pdf du kan ladda ner.
Inköpslista vecka 1
Här har vi samlat ihop det du behöver ha hemma för att kunna laga veckans recept. Gå igenom listan, stryk det du redan har hemma och handla hem resten.
Ingredienserna i lila text hör till frukostrecepten och ingredienserna i svart text hör till lunch- och middagsrecepten.
Grönsaker
2 morötter
1 avokado
1 knippe grön sparris
1 liten broccoli
1 sötpotatis
1/2 zucchini eller 1 liten
4-6 jordärtskockor
12 morötter
1 gul lök
1 broccoli
2 purjolökar
8 mindre sötpotatisar (eller fem stora)
3 salladslökar
1 hel vitlök
400 g spenat
1 isbergssallad/ romansallad
1 liten påse blandsallad
1 gurka
1 zucchini
2 rödlökar
10 kokta rödbetor (vakuumförpackade)
2 buntar grön sparris
1 blomkålshuvud
Basvaror att ha hemma
Kokosolja
Havssalt
Olivolja
Honung
Kollagenpulver
Olivolja
Havssalt
Kokosolja
Coconut aminos (finns online)
eller glutenfri soja
Balsamico
Gurkmeja, torkad
Timjan, torkad
Rosmarin, torkad
Dill, torkad
Dragon, torkad
Arrowrot
Potatismjöl
Örtsalt, t ex Herbamare eller Spice Master
Fisk, fågel, kött
100 g skinka eller kalkon, utan tillsatser, (t ex Brödernas Schyssta)
1 paket bacon utan tillsatser eko, t ex Tulip
400 g varmrökt fisk. Lax, röding eller makrill
250 g skalade räkor
1 hel färsk kyckling
400 g kycklingfärs
650 g nötfärs, eko
Kryddor och smaksättning
Malen ingefära
Kryddnejlika
Kanel
Vanilj
Vitlök
Färsk timjan eller persilja
1 kruka, knippe persilja
1 stor bit färsk ingefära
Några kvistar färsk rosmarin
Några kvistar färsk dill
Frukt och bär
1 äpplen
4 dl frysta blåbär
1/2 honungsmelon
1 dl frysta lingon
2 bananer
1 citron
5 dadlar
10 torkade äppelringar
4 citroner
5 äpplen
2 plommon eller nektariner
Övrigt
2 msk jordmandelmjöl eller 2 msk kokosmjöl
6 dl kokosmjölk
2 dl Kokoschips
1 dl riven kokos
7 dl kokosmjölk
3,5 dl kokosgrädde
Måndag
Äppel- och morotsgröt med kanel och vanilj

En söt och mättande gröt på äpple och riven morot, kanel och kokosmjöl. Det går bra att använda jordmandelmjöl också.
Ingredienser
- 1 msk Kokosolja till stekning
- 1 Äpple
- 1 dl Grovt riven morot
- 2 msk Jordmandelmjöl eller kokosmjöl
- 2 dl Vatten
- 1 dl Kokosmjölk
- 1 nypa Salt
- 1 tsk Kanel
- 1 nypa vanilj
Gör så här
- Tärna äpplet med skalet kvar och stek i en msk kokosolja i en minut.
- Lägg i den rivna moroten, salt, vanilj och kanel. Stek på medelvärme i ca 2 minuter.
- Häll över allt i en kastrull och tillsätt vatten, kokosmjöl samt kokosmjölk. Koka ihop i ca 5 minuter under ständig omrörning. Tryck till äppelbitarna när de mjuknat så det blir lite mos/mindre bitar.
- När gröten kokat ihop till en önskvärd konsistens, häll upp och avnjut som den är med lite extra äppelbitar, mynta/citronmeliss och lite kall kokosmjölk.
LUNCH
Sallad med räkor, sötpotatis och plommon
Sötpotatissallad med räkor. En fräsch sallad som ger bra mättnad. Kokt tärnad sötpotatis passar bra ihop med räkor och frukter som plommon och nektariner.
Ingredienser
- 1 sötpotatis
- 100 g skalade räkor eller kräftstjärtar
- 2 plommon eller nektariner
- 100 g blandsallad, valfritt t ex rödbetsskott
- 1 citron
- 1 nypa havssalt
Gör så här
- Skala och tärna sötpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Det tar ca 15 minuter.
- Blanda med tärnade plommon, räkor eller kräftstjärtar samt sallad. Pressa citron över salladen och salta en aning.
MIDDAG
Kycklingbiffar med citron, rödlök och äpple

Kycklingbiffar som du fyller med äpple och rödlök. Smakerna passar bra ihop och du får lite syrlighet från den pressade citronen. Servera med sparris och lättkokta morötter.
Ingredienser
- 400 g kycklingfärs
- 2 msk dragon, torkad
- 1 grönt äpple
- 1 rödlök
- 2-3 msk pressad citron
- 1 stor nypa salt
Till servering, förslag:
- 1 knippe sparris
- 4 morötter
- Valfri blandad sallad med citron + olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Finhacka rödlöken och riv äpplet. Krama ur vätskan ur det rivna äpplet och pressa några droppar citron över så att färgen håller sig fräsch.
- Lägg kycklingfärsen i en skål och blanda den med den hackade rödlöken, dragon, salt, det rivna äpplet och 2 msk pressad citron.
- Forma ca 10 små biffar med blöta händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och häll av eventuell vätska. Vänd biffarna och höj värmen till 225° och tillaga i 5 minuter till, så att biffarna får fin färg.
- Skala och dela morötterna i stavar,. Ångkoka dem i 5 minuter och lägg sedan i sparris och ånga i ett par minuter till. Ät med valfri sallad och pressad citron och lite olivolja.
Tisdag
FRUKOST
“Yoghurt” med melon och rökt skinka

Ät vår AIP-yoghurt med några skivor honungsmelon och skinka/kalkonpålägg.
Ingredienser
- 1 avokado
- 2 dl frysta blåbär
- 2 dl kokosmjölk
- 3-5 skivor honungsmelon
- 50 g rökt, kokt skinka eller kalkon t ex Brödernas Schyssta utan tillsatser
Gör så här
- Mixa avokado, blåbär (de ska vara frysta) med 2 dl kokosmjölk.
Ät tillsammans med melon och skinka.
LUNCH
En portion från gårdagens middag
Du hittar den under måndagsmenyn: Kycklingbiffar som du fyller med äpple och rödlök. Smakerna passar bra ihop och du får lite syrlighet från den pressade citronen. Servera med sparris och lättkokta morötter.
MIDDAG
Räkgratäng med blomkålsmos och sparris

En gratäng med räkor, sparris och ett gott mos på blomkål. Såsen på kokosmjölk är ljuvligt god med smak av dill och citron. Citron neutraliserar kokossmaken så att det blir en mer klassisk citronsås med dill. Smaka av om du vill ha mer citronsmak än i receptet.
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud
- 1 bunt grön sparris
- 150 g skalade räkor
- 10 cm purjolök
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 1 nypa havssalt
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk torkad dill
- Några kvistar färsk dill
- 2,5 tsk arrowrot
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Dela blomkålen i mindre bitar och ångkoka tills den är mjuk, ca 15 minuter. Gör ett mos av blomkålen med en potatisstöt eller en stavmixer. Salta och tillsätt 1 msk kokosmjölk. Klicka ut moset runt kanterna i en gratängform och lämna ett hål i mitten för räkor, sås och sparris.
- Skiva purjolöken och stek lite lätt tillsammans med sparrisen. Salta. Lägg purjolök och sparris i mitten av gratängen. Skala och lägg ner räkorna över och runt om sparrisen och purjolöken.
- Gör såsen genom att koka upp 2 dl kokosmjölk och 1 dl vatten. Vispa och tillsätt 1 msk citronjuice, 1 tsk torkad dill och smaka av med salt. Red såsen genom att tillsätta 1 tsk arrowrot under tiden som du vispar. Tillsätt sedan mer arrowrot tills dess du fått en lagom tjock sås. Häll såsen över gratängen och tillaga i ugnen i 25 minuter. Höj värmen till grill och gratinera 5 minuter för en fin yta. Servera med färsk dill.
Onsdag
Bacon, sötpotatis, broccoli och sparris

Mättande och nyttig frukost. Du steker ner allt på en gång. Köp ekologisk bacon utan tillsatser.
Ingredienser
- 1/2 paket bacon, ekologiskt
- 4 sparrisstjälkar
- 4 broccolibuketter (ca 1/2)
- 2 dl grovt riven sötpotatis
- 1 tsk olivolja
Gör så här
- Stek först bacon så att det avger fett i pannan. Dela sparris i bitar, dela broccolin och skala och riv 2 dl sötpotatis. Låt grönsakerna steka med i 5 minuter.
- Ringla lite olivolja över allt mot slutet och det är klart när allt blivit genomvarmt och fått lite färg. Baconet ger sälta så något extra salt behövs inte.
LUNCH
En portion från gårdagens middag
Du hittar den under tisdagsmenyn: En gratäng med räkor, sparris och ett gott mos på blomkål. Såsen på kokosmjölk är ljuvligt god med smak av dill och citron. Citron neutraliserar kokossmaken så att det blir en mer klassisk citronsås med dill. Smaka av om du vill ha mer citronsmak än i receptet.
MIDDAG
Rödbetssoppa med ingefära och kokos

Rödbetssoppa är både gott och nyttigt. Rödbetor är bra för blodtrycket och innehåller även mycket bra antioxidanter och mineraler. Här gör du en enkel soppa med färdigkokta rödbetor som du köper i vakuumförpackning. Soppan är smaksatt med ingefära som passar bra till de milda smakerna från morötter och rödbetor. Toppa gärna med en klick kall kokosgrädde med citron och rödlök.
Ingredienser
- 8-10 färdigkokta rödbetor
- 4 morötter
- 1 bit ingefära (2×2 cm)
- 3 dl kokosmjölk
- 1 tsk havssalt
- 5 dl vatten
- 1 dl kokoksgrädde
- 1/2 citron, juicen
- 1/2 rödlök
- Ev lite persilja till servering
Gör så här
- Skala och slanta morötterna. Häll upp 4 dl vatten och koka morötterna mjuka i ca 10 minuter. Dela de redan kokta rödbetorna i mindre bitar och lägg i kastrullen – spara 4 stycken. Häll i kokosmjölk och koka upp.
- Riv ingefäran grovt på ett rivjärn och tillsätt i soppan. Låt småputtra i ca 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare soppa.
- Riv de rödbetor som är kvar grovt på ett rivjärn och lägg ner i soppan och värm på.
- Till topping; blanda kokosgrädde med citron och finhackad rödlök.
Torsdag
FRUKOST
Sötpotatisrösti med lingon

Sötpotatis innehåller bra resistent stärkelse och är mättande till frukost. För lite extra sälta stek lite bacon eller rökt sidfläsk till röstin.
Ingredienser
- 1 st liten sötpotatis eller en halv
- 1 st Vitlöksklyfta
- Lite Havssalt
- Lite Färska kryddor, t ex timjan eller persilja
- 1 dl Lingon
- 1 tsk Honung
- 1/2 paket bacon eko
Gör så här
- Skala och riv sötpotatisen grovt. Krama ur vätskan.
- Pressa i vitlök och blanda med salt och kryddor,
- Stek i rikligt med kokosolja på ganska låg värme i 4 minuter. Rör inte under tiden. Vicka upp röstin och vänd. Stek ytterligare 3-4 minuter.
- Servera med knaperstekt bacon och rårörda lingon: tina 1 dl frysta lingon, blanda med 1 tsk honung
LUNCH
En portion från gårdagens middag
Du hittar den under onsdagsmenyn: Rödbetssoppa är både gott och nyttigt. Rödbetor är bra för blodtrycket och innehåller även mycket bra antioxidanter och mineraler. Här gör du en enkel soppa med färdigkokta rödbetor som du köper i vakuumförpackning. Soppan är smaksatt med ingefära som passar bra till de milda smakerna från morötter och rödbetor. Toppa gärna med en klick kall kokosgrädde med citron och rödlök.
MIDDAG
Biffar med riven sötpotatis och zucchini

Dessa biffar håller ihop bra tack vare att färsen blandas med riven sötpotatis och zucchini. Ät dem tillsammans med kokta valfria grönsaker som broccoli, sparris, sötpotatis eller blomkål. Eller gör en lite matigare sallad. Här gjorde vi en på spenat, gurka, salladslök och isbergssallad. Coconut aminos hittar du i välsorterade butiker eller online. Det går också bra med glutenfri soja.
Ingredienser
- 300 g nötfärs
- 3 dl grovt riven sötpotatis
- 3 dl grovt riven zucchini
- 1 msk olivolja
- 2 msk potatismjöl eller arrowrotmjöl
- 1 msk coconut aminos eller glutenfri soja
- 1 tsk havssalt
- Till sallad förslag:
- 1/2 gurka
- 5 dl hackad isbergssallad
- 5 dl spenat
- 3 salladslökar eller 10 cm purjolök
- 1 tsk balsamico
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk örtsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv zucchinin grovt och krama ur vätskan. Skala sötpotatisen och riv grovt.
- Blanda zucchini, sötpotatis, nötfärs med potatismjöl/arrowrot, coconut aminos, olivolja och salt. Forma åtta mindre biffar med blöta händer.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga ca 25 minuter i ugnen. Alternativ stek dem 5-7 minuter på varje sida i olivolja.
- Hacka isbergssallad, salladslök och gurka. Blanda med lättstekt spenat, äppelcidervinäger, örtsalt och balsamico och servera till biffarna.
Fredag
FRUKOST
Kollagenyoghurt

En krämig och väldigt mättande yoghurt. Byt ut bär mot olika frukter och variera din yoghurt hur du vill. Kollagenet bidrar till läkt tarm, bra hud och hår.
Ingredienser
- 3 msk kollagenpulver (t ex Nyttotekets)
- 2,5 dl kokosmjölk ( tex Garants)
- 1 banan
- 2 dl bär, färska eller tinade
- 2 msk smält kokosolja
Gör så här
- Mixa samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer.
- Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst en timme. Då stelnar den lite och blir riktigt krämig. Den håller ca 3 dagar i kylen.
- Toppa med färska bär.
LUNCH
En portion från gårdagens middag
Se fredagsmenyn: Dessa biffar håller ihop bra tack vare att färsen blandas med riven sötpotatis och zucchini. Ät dem tillsammans med kokta valfria grönsaker som broccoli, sparris, sötpotatis eller blomkål. Eller gör en lite matigare sallad. Här gjorde vi en på spenat, gurka, salladslök och isbergssallad. Coconut aminos hittar du i välsorterade butiker eller online. Det går också bra med glutenfri soja.
MIDDAG
Kyckling i ugn med äpple, sötpotatis och rosmarin

Att laga en hel kyckling i ugn är väldigt smidigt och du får mat till fler än två portioner såklart. Frys in det som blir över om du vill. Det här receptet är med rosmarin, sötpotatis och äpple. Du gör enkelt en god lite sötsur sås på skyn som du får efter att kycklingen är klar i ugnen.
Ingredienser
- 1 hel kyckling 1-1,5 kg
- 4 äpplen
- 4 sötpotatisar
- 2 msk torkad rosmarin + några kvistar färsk
- 2 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 2 tsk havssalt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk arrowrot
- 1 msk citron
- 2 dl kokosmjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Skölj kycklingen och torka torr med hushållspapper. Hacka ett äpple och tryck in i kycklingen. Gnugga den med olivolja och salt och tryck in halverade vitlöksklyftor under skinnet på bröstsidan. Tryck även in några delade kvistar av rosmarin. Lägg kycklingen med bröstet upp i en ugnsfast stor form eller gjutjärnsgryta. Häll på kokosmjölken och tillaga i ugnen i 35 minuter.
- Skala och dela sötpotatisen i bitar. mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Kärna ur och dela de tre resterande äpplena i lika stora bitar. Du kan behålla skalet kvar.
- Ta ut kycklingen och lägg sötpotatis och äpple runt om. Häll på 2 dl vatten. Salta och låt allt tillagas i ugnen i ca 35 minuter till. Innertemperatur vid benet på kycklingen ska vara minst 82° när den är klar.
- Häll av skyn från kycklingen i en kastrull. Pressa i en msk citronjuice och vispa under uppvärmning i en tesked arrowrot. Smaka av med salt och rosmarin. Servera kycklingen med sötpotatis- och äppelbitarna.
Lördag
FRUKOST
Kalkon, zucchini och morötter

Skala en morot och skiva den tunt med en potatisskalare. Pressa citron över och ät tillsammans med svarvad zucchini och några skivor kalkonpålägg.
Ingredienser
- 50 g kalkonpålägg
- 1 morot
- 2-3 dl svarvad zucchini
- 1/2 citron
- 1 nypa havssalt
- 1 tsk olivolja
Gör så här
- Skala moroten och skiva den med en potatisskalare. Det går bra att göra samma med zucchinin om du inte har en grönsakssvarv.
- Servera med kalkonpålägg, olivolja, pressad citron och lite salt.
LUNCH
En portion från gårdagens middag
Du hittar receptet i fredagsmenyn: Att laga en hel kyckling i ugn är väldigt smidigt och du får mat till fler än två portioner såklart. Frys in det som blir över om du vill. Det här receptet är med rosmarin, sötpotatis och äpple. Du gör enkelt en god lite sötsur sås på skyn som du får efter att kycklingen är klar i ugnen.
MIDDAG
Sötpotatisbullar med ingefära, örtsås och varmrökt fisk

Saftiga sötpotatisbiffar som du lagar i ugnen. Servera med en kall örtsås och valfri rökt eller varmrökt fisk. Här valde jag röding, som innehåller D-vitamin och omega 3. Sötpotatis innehåller betakaroten som omvandlas till A-vitamin i kroppen, vilket är bra för bland annat synen.
Ingredienser
- 400 g varmrökt röding, lax, makrill eller böckling
- Sötpotatisbiffar ingredienser:
- 600 g sötpotatis, ca 2 stora
- 2 msk finriven ingefära (skalad)
- 2 grovt rivna morötter, ca 6 dl
- 10 cm purjolök, finhackad
- 2×2 cm färsk ingefära
- 2 msk potatismjöl eller arrowrot
Örtsås ingredienser
- 1×1 cm finriven färsk ingefära (skalad)
- 2,5 dl kokosgrädde
- 1 dl finklippt persilja
- 1 tsk örtsalt, t ex Spice Master
- 1,5 msk pressad färsk citron
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Örtsås: Häll kokosgrädden i en skål, tillsätt finriven ingefära, örtsalt, finhackad persilja samt pressad citron. Vispa ihop och ställ i kylen under tiden som sötpotatisbiffarna tillagas i ugnen.
- Biffar: Skala och dela sötpotatisen i 2×2 cm stora bitar. Ångkoka i ca 15 minuter tills de är mjuka. Lägg över i en bunke och mosa med en potatisstöt. Häll över potatismjölet och blanda.
- Finhacka purjolök och persilja, riv morötterna grovt och skala och riv ingefäran fint. Blanda allt med sötpotatisen. Salta..
- Forma små biffar med blöta händer. Biffarna blir bäst om de är små, ca 5 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i 15 minuter. Vänd biffarna försiktigt med en stekspade och tillaga i 15 minuter till. De kommer att vara lite lösa i mitten, som vanliga potatisbullar.
- Servera med varmrökt fisk och ringla den kalla såsen över.
Söndag
FRUKOST
Granola med äpple och dadlar

En söt och mättande granola som passar bra till frukost eller mellanmål. Ät med yoghurt, kokosmjölk eller bananmjölk.
Ingredienser
- 2 dl kokoschips
- 1 dl riven kokos
- 1 banan
- 1 msk smält kokosolja
- 5 st dadlar
- 10 st torkade äppelringar
- 1 krm malen ingefära
- 1 krm kryddnejlika
- 1 krm kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Mixa banan med smält kokosolja till en ”sås”.
- Blanda kokoschips, riven kokos, delade torkade äppelringar, kryddor och finhackade dadlar.
- Häll över banansmeten och blanda väl. Bred ut i en stor platt kaka på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter. Öppna ugnsluckan efter halva tiden och släpp ut ånga. Ta ut plåten och dela granolan i mindre bitar, sprid ut på plåten och grädda i 20 minuter till.
- Låt svalna och torka. Bryt mindre bitar om det behövs. Förvara i en tätslutande burk.
LUNCH
En portion från gårdagens middag
Du hittar den i lördagsmenyn: Saftiga sötpotatisbiffar som du lagar i ugnen. Servera med en kall örtsås och valfri rökt eller varmrökt fisk. Här valde jag röding, som innehåller D-vitamin och omega 3. Sötpotatis innehåller betakaroten som omvandlas till A-vitamin i kroppen, vilket är bra för bland annat synen.
MIDDAG
Grönsaksbowl med köttfärs och råstekt jordärtskocka

En enkel och smakrik bowl med grönsaker och fräst färs. Krydda med timjan och gurkmeja. De råstekta jordärtskockorna är milda och lite krispiga och bidrar med massor av bra kostfibrer. Just jordärtskocka kan orsaka lite gaser om man har för få mjölksyrabakterier i tarmen. Om du upplever detta är det inget farligt utan bara en god påminnelse om att du bör äta lite extra probiotika i form av tillskott eller t ex surkål.
Ingredienser
- 400 gram nötfärs
- 1 broccoli
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 4-6 jordärtskockor
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk torkad timjan (+ färsk timjan, valfritt)
- 1 tsk gurkmeja
- 1-2 msk olivolja
Gör så här
- Stek köttfärsen i olivolja, salta och krydda med timjan och gurkmeja. Lägg åt sidan. Skölj inte ur stekpannan, utan stek grönsakerna i samma panna. Det är gott om fina smaker från kryddorna.
- Skala och skiva jordärtskockorna. Skala och skiva löken till ringar. Stek tillsammans i lite extra olivolja tills allt fått fin färg, ca 4-5 minuter. Salta.
- Skala och hyvla morötterna på längden med en potatisskalare. Dela broccolin i mindre delar. Stek ihop tillsammans med jordärtskockan och löken i 3-4 minuter. Lägg tillbaka köttfärsen, blanda och stek ihop. Smaka av med mer salt.
Veckans snacks
25 min4Lätt

Busenkla kokostoppar! Bara tre ingredienser – hallon, kokosflingor och banan. Dessa toppar kan du göra ett gäng av och frysa in och ta fram när du blir sugen på något sött.
Ingredienser
- 1 banan, gärna åt det mognare hållet
- 2 dl hallon
- 3-4 dl kokosflingor
- 1 nypa vanilj
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°.
- Mixa banan och hallon med en stavmixer eller gaffel. Det ska bli en “sås”.
- Blanda i kokosflingor och vanilj. Om du har frysta hallon behövs lite mer kokos. Blanda i kokos tills smeten går att forma. Klicka ut små kokostoppar på bakplåtspapper och forma toppar med blöta fingrar. Grädda i ca 25-35 minuter. De ska vara lite kletiga i mitten men tiden i ugnen varierar mycket beroende på topparnas storlek.
Kostrådgivaren och kokboksförfattaren Cecilia Nilsson som har tagit fram recepten hittas bland annat på sajten swedishpaleo.se