Att skriva testamente

Det kan kännas avlägset att skriva testamente. Det kan också upplevas som komplicerat eller som något man vill skjuta på framtiden. Men att skriva sitt testamente behöver inte alls vara svårt. Den här sidan är tänkt att ge dig råd, tips och information om vad som är viktigt att tänka på. Du hittar också förslag på formuleringar som du kan använda i ditt testamente för att du ska vara säker på att det blir som du vill ha det.

Gåvor och testamenten har en stor betydelse för vårt långsiktiga arbete. Genom att testamentera till Reumatikerförbundet bidrar du till att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna som lever med reumatiska sjukdomar. Du kan ge ett ovärderligt stöd till reumatologisk forskning och hjälpa till att förverkliga vår vision, ett gott liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. 

Det går bra att testamentera aktier, kontanter, fondandelar, fastigheter, bostadsrätter och värdeföremål. Gåvor som vi får genom testamenten gör det möjligt för oss att kunna finansiera viktig reumatologisk forskning och att fortsätta vår kamp för ett bra liv för alla reumatiker.

När du väljer att inkludera oss i ditt testamente är det viktigt att uppge Reumatikerf­örbundets organisationsnummer: 802002-7838. Som icke-vinst­drivande organisation är vi befriade från kapitalvinstskatt. Därför går hela behållningen till vårt arbete. Reumatikerförbundet har ett 90-konto och står under tillsyn av Svensk Insamlingskontroll.

Läs mer

Viktiga saker att tänka på

Viktiga saker att tänka på

Specificera de tillgångar eller den egendom du vill testamentera klart och tydligt.Du kan testamentera dina tillgångar till vem du vill ...
Läs Mer
Exempel på formuleringar

Exempel på formuleringar

Du kan mycket väl använda den klassiska formuleringen ”Jag förordnar härmed såsom min sista och yttersta vilja att kvarlåtenskapen efter ...
Läs Mer

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!

Omkring en miljon människor i Sverige har en reumatisk sjukdom. Om man funderar på hur många som lever med en reumatisk sjukdom i familjen som närstående och anhörig kan man ana att vi tillsammans är väldigt många människor.

Mammor, pappor, syskon, barn, och nära vänner. 

 

Det är ett viktigt perspektiv som tyvärr ofta blir lite osynligt.

 

Vi hoppas att du kan svara på en liten enkät om hur du upplever att du får  information och annat stöd.
Tack!

Har du en familjemedlem eller närstående som har en reumatisk sjukdom?