Testamentera - Reumatikerförbundet

Ge en gåva för framtiden

Ditt testamente är värdefullt för kommande generationer och din omtanke lever vidare länge.

Skriv direkt online eller boka ett rådgivande möte först.

Ge en gåva för framtiden

Ditt testamente är värdefullt för kommande generationer och din omtanke lever vidare länge.

Skriv direkt online eller boka ett rådgivande möte först.

Lawly och Reumatikerförbundet gör det enkelt för dig att skriva ett testamente

Testamenterade tillgångar är en mycket viktig och stor del av de gåvor som ges till Reumatikerförbundet.

Genom att testamentera till Reumatikerförbundet ger du ett ovärdeligt stöd för vårt arbete med att sprida kunskap, påverka politiker och beslutsfattare samt bidra till forskningen. Genom vårt samarbete med juristbyrån Lawly kan du enkelt gå från god tanke till god handling. Skriv direkt på vår hemsida och var trygg med att vi förvaltar din gåva på bästa sätt.

Prata med oss!

Juridiska frågor till Lawly

Josefin Holmgren

Telefon: 08-515 112 96
E-post: [email protected]

Frågor till Reumatikerförbundet

Henrik Mannerstråle

Telefon: 08-505 805 31
E-post: [email protected]

Chef Kommunikation och insamling

Vi får allt fler frågor om testamenten och hur man på bästa sätt kan testamentera en gåva till oss.

Därför har vi inlett ett samarbete med Lawly för att göra det enklare för dig att upprätta ett testamente.

Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon. Du kan också boka ett rådgivande möte innan du sätter igång.

Det går bra att testamentera aktier, kontanter, fondandelar, fastigheter, bostadsrätter och värdeföremål. Gåvor som vi får genom testamenten gör det möjligt för oss att kunna finansiera viktig reumatologisk forskning och att fortsätta vår kamp för ett bra liv för alla reumatiker.

Samarbetet med Lawly innebär att det inte kostar dig något att upprätta ditt testamente. Klicka på knappen nedan och svara på några frågor om dig och hur du vill fördela ditt arv. Det hela tar mindre än 10 minuter att besvara.

En testamentesgåva Reumatikerförbundet är en gåva till dem som kommer efter oss. Alla gåvor är välkomna. Så lite som någon procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad.

Boka ett kostnadsfritt möte

Få svar på dina frågor först. Boka ett samtal och få 15 minuters rådgivning med en jurist.

Skriv ditt testamente online

Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt med Lawlys digitala tjänst.

Om Lawly

Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon.

Upprätta ditt testamente online i tre enkla steg

Frågor och svar

Vad är ett testamente?

Att skriva ett testamente är att uttrycka sin vilja för framtiden, en personlig önskan som lever vidare efter din bortgång och blir din garanti för att dina tankar och önskemål blir till handling. Du kan välja att testamentera penga och tillgångar till enskilda personer, och du kan testamentera till en organisation som arbetar för något som du tycker är viktigt.

När bör jag skriva ett testamentet?

Många funderar på att skriva ett testamente men känner sig obekväma och tänker att det där gör jag senare. Det är fullt förståeligt.

Men ett testamente är bra att ha oavsett ålder. Det kan behövas för olika faser i livet och bör betraktas som ett levande dokument. När du väl upprättat ditt första testamente är det enkelt att sen göra ändringar om omständigheterna förändras för dig och din familj. Det viktigaste är du skriver det nu när du funderar på det, så det blir gjort.

Vad kan jag testamentera?

Om du inte har några barn kan du i princip testamentera bort hela arvet efter dig. Om du har barn har de alltid rätt till att få sin laglott. Laglotten är i regel hälften av allt du äger. I ditt testamente kan du fördela dina tillgångar hur du vill. Det kan
vara fastigheter, värdepapper, pengar och möbler eller föremål. Kom ihåg att du kan ändra i ditt testamente när du vill, eller skriva ett nytt.

Kan jag skriva ett testamente själv?

Ja, men det är inget en jurist rekommenderar. Vissa saker är det helt enkelt säkrast att ta hjälp av en fackman för att vara säker på att det blir korrekt gjort. Via Lawlys tjänst kan du dessutom vara trygg med att du får ett testamente som är anpassat efter din personliga situation.

Hur vet jag om testamentet är giltigt?

För att testamentet ska vara giltigt ska det vara korrekt formulerat, underskrivet och bevittnat. Du kan därför påbörja och avsluta ditt testamente i lugn och ro. Uppstår det frågor eller funderingar längst vägen kan du alltid pausa och återuppta senare. Testamentet är inte helt färdigt förrän du skrivit under och fått det bevittnat.

Kan jag välja till vilket ändamål som jag vill att pengarna ska gå till?

Ja, det kan du. Om du vill att dina pengar ska gå till ett specifikt ändamål ska du ange det i ditt testamente. Om inget annat anges kommer Reumatikerförbundet att använda pengarna där de behövs bäst.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng