En ryggsäck med hopp

Bakgrund till projektet

Varje år blir ett antal människor i Sverige diagnostiserade med en reumatisk diagnos.

Att få en diagnos kan kännas olika för olika personer. Ibland har du väntat länge på att få ett ”namn” på dina problem och känner en lättnad när du äntligen får en diagnos och kan påbörja rätt behandling för att må bättre. Det kan också vara så att du är mer eller mindre i chock, då diagnosen inte var väntad alls, utan kom som ett icke önskat besked efter en tids sjukdom.

Oavsett hur tiden före diagnos ser ut, och hur du känner det när du får den, så brukar tiden efteråt snart fyllas med funderingar och frågor av olika slag. Det är här Reumatikerförbundet kommer in i bilden. Hos oss finns hjälp och stöd att få!

Projektet ”En ryggsäck med hopp” innebär att den som precis fått en reumatisk diagnos kan få en ryggsäck fylld med informationsmaterial och lite annat smått och gott skickad till hemmet. Barn får en speciell barn-ryggsäck, med material anpassat för barn, samt material till föräldern som stöttar i föräldraskapet.

Projektet påbörjas i januari 2020 och de första ryggsäckarna kommer att skickas ut under våren 2020, så fort informationen om möjligheten har nått Sveriges reumatologkliniker.

Om du arbetar på en reumatologklinik eller enhet som arbetar med barn och ungdom som diagnostiseras med reumatisk sjukdom och vill få möjlighet att erbjuda klinikens nydiagnostiserade en ryggsäck med hopp – kontakta oss här så får du veta mer!

Du kan skänka pengar till ryggsäckar med hopp!

Här till höger kan du ge en gåva som går oavkortat till ryggsäckarna och materialet som nydiagnostiserade reumatiker – barn, unga och gamla, får.

250 kronor räcker till en ryggsäck.

DU MISSAR VÄL INGET INTRESSANT?

Prenumerera på nyhetsbrevet!