Att skriva testamente - Reumatikerförbundet

Att skriva testamente

Det kan kännas avlägset att skriva testamente. Det kan också upplevas som komplicerat eller som något man vill skjuta på framtiden. Men att skriva sitt testamente behöver inte alls vara svårt. Den här sidan är tänkt att ge dig råd, tips och information om vad som är viktigt att tänka på. Du hittar också förslag på formuleringar som du kan använda i ditt testamente för att du ska vara säker på att det blir som du vill ha det.

Gåvor och testamenten har en stor betydelse för vårt långsiktiga arbete. Genom att testamentera till Reumatikerförbundet bidrar du till att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna som lever med reumatiska sjukdomar. Du kan ge ett ovärderligt stöd till reumatologisk forskning och hjälpa till att förverkliga vår vision, ett gott liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. 

Det går bra att testamentera aktier, kontanter, fondandelar, fastigheter, bostadsrätter och värdeföremål. Gåvor som vi får genom testamenten gör det möjligt för oss att kunna finansiera viktig reumatologisk forskning och att fortsätta vår kamp för ett bra liv för alla reumatiker.

När du väljer att inkludera oss i ditt testamente är det viktigt att uppge Reumatikerf­örbundets organisationsnummer: 802002-7838. Som icke-vinst­drivande organisation är vi befriade från kapitalvinstskatt. Därför går hela behållningen till vårt arbete. Reumatikerförbundet har ett 90-konto och står under tillsyn av Svensk Insamlingskontroll.

Läs mer

Viktiga saker att tänka på

Viktiga saker att tänka på

Specificera de tillgångar eller den egendom du vill testamentera klart och tydligt.Du kan testamentera dina tillgångar till vem du vill ...
Exempel på formuleringar

Exempel på formuleringar

Du kan mycket väl använda den klassiska formuleringen ”Jag förordnar härmed såsom min sista och yttersta vilja att kvarlåtenskapen efter ...

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng