Vårruset 2020 ställs in på grund av corona - Reumatikerförbundet

Vårruset 2020 ställs in på grund av corona

Efter försök att hitta lösningar för att flytta eller genomföra evenemanget på annat sätt fattade arrangören av Vårruset den 27 mars beslutet att ställa in årets turné.

Reumatikerförbundet har tillsammans med Unga Reumatiker och appen Elsa haft ett samarbete som innebär att den som laddat ner appen får rabatterad deltagaravgift till Vårruset, och vi har uppmanat våra medlemmar att delta i evenemanget. Därför vill vi informera om att Vårruset nu på grund av coronapandemin varit tvungna att ställa in sin turne.

Vad gäller för dig som köpt en deltagaravgift till Vårruset?

I dagsläget finns inga planer på att betala tillbaka pengarna till er som köpt deltagaravgifter, men Vårruset kommer att kompensera deltagarna på något sätt om man får ta del stödpaket. Så här skriver Vårruset på sin hemsida:

I våra allmänna villkor för deltagande vid våra evenemang beskrivs att vi som arrangörer inte har någon skyldighet att ersätta deltagarna om loppet ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller för deltagarnas säkerhet. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli en Vårruset-turné 2021. Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera er deltagare. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer.

Läs hela informationen på Vårrusets hemsida.

Har du frågor om vaccin och covid-19?

Kontakta den mottagning där du behandlas för råd som gäller för dig.

 

Vi rekommenderar dig att läsa uppdaterad information om vad som gäller just nu på:

Krisinformation.se och Folkhälsomyndigheten

 

För dig som lever med en reumatisk sjukdom har Svensk Reumatologisk Förening de senaste riktlinjerna som du kan läsa här: SRF:s rekommendationer. (5 april, PDF)


Har du en mer generell fråga om reumatiska sjukdomstillstånd är du varmt välkommen att höra av dig till vår frågelinje. Kontaktuppgifter hittar du här: Reuma direkt


Mer information
hittar du alltid på Folkhälsomyndigheten och 1177.se

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng