Hem » Nyheter » Vårruset 2020 ställs in på grund av corona

Vårruset 2020 ställs in på grund av corona

Efter försök att hitta lösningar för att flytta eller genomföra evenemanget på annat sätt fattade arrangören av Vårruset den 27 mars beslutet att ställa in årets turné.

Reumatikerförbundet har tillsammans med Unga Reumatiker och appen Elsa haft ett samarbete som innebär att den som laddat ner appen får rabatterad deltagaravgift till Vårruset, och vi har uppmanat våra medlemmar att delta i evenemanget. Därför vill vi informera om att Vårruset nu på grund av coronapandemin varit tvungna att ställa in sin turne.

Vad gäller för dig som köpt en deltagaravgift till Vårruset?

I dagsläget finns inga planer på att betala tillbaka pengarna till er som köpt deltagaravgifter, men Vårruset kommer att kompensera deltagarna på något sätt om man får ta del stödpaket. Så här skriver Vårruset på sin hemsida:

I våra allmänna villkor för deltagande vid våra evenemang beskrivs att vi som arrangörer inte har någon skyldighet att ersätta deltagarna om loppet ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller för deltagarnas säkerhet. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli en Vårruset-turné 2021. Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera er deltagare. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer.

Läs hela informationen på Vårrusets hemsida.

Har du frågor om vaccin och covid-19?

Just nu får vi många frågor om vaccin och covid-19. Vi ger inte medicinska råd i enskilda fall. Kontakta den mottagning där du behandlas för råd som gäller för dig.

 

Den information vi kan ge är allmän och du kan läsa dem här: Information om corona och vaccinationer.  Har du en mer generell fråga om reumatiska sjukdomstillstånd är du varmt välkommen att höra av dig till vår frågelinje. Kontaktuppgifter hittar du här: Reuma direkt


Mer information
hittar du alltid på Folkhälsomyndigheten och 1177.se

Facebook-kommentarer