Ungefär tre citroner kostar medlemskapet i månaden.

Vad kostar medlemskapet?

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till fördjupad kunskap, medlemstidningen Reumatikervärlden, de senaste forskningsrönen och möjlighet att utbyta erfarenheter med andra medlemmar. Dessutom kan du delta på alla de aktiviteter med bland annat friskvård som föreningarna anordnar.

Vi finns i formen av fysiska föreningar runt om i hela Sverige. Här hittar du en förening nära dig: Distrikt- och föreningar.

Om du har någon av diagnoserna systemisk skleros, SLE eller myosit så så kan du även bli medlem i någon av våra riksföreningar som finns för dig.

Tre citroner i månaden

Att vara medlem i Reumatikerförbundet kostar 250 kronor/år. Du kan också välja att betala per månad, och då är kostnaden 21 kr/månad (om du betalar med autogiro). Det är mindre än vad tre citroner kostar idag.

Om ni är fler i ert hushåll har vi familjemedlemskap med lite rabatterat pris:

  • Om ni är två personer kostar det 350 kr för er båda (29 kr/månad via autogiro)
  • Om ni är tre personer eller fler kostar det 400 kr (34 kr/månad via autogiro)

Betald medlemsavgift öppnar upp för aktiviteter

För att kunna delta i föreningsaktiviteter behöver din medlemsavgift vara betald. Det kan till exempel vara en förutsättning för att du ska kunna delta i en bassängträning din förening anordnar.

Medlemsavgiften betalas per kalenderår, och vi skickar ut inbetalningskort i slutet av året för det kommande årets medlemsavgift.

Unga Reumatiker

Om du är upp till 30 år och blir medlem i Reumatikerförbundet kan du samtidigt välja att bli medlem i Unga Reumatiker. Det kostar inget extra!

Du kan bli medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Ring eller mejla oss så ordnar vi det. Telefon: 08 505 805 00 eller [email protected]

Här kan du läsa mer om Unga reumatiker.

Medlemskap i riksförening

Det finns tre riksföreningar som du kan söka medlemskap i. Om du bara vill vara huvudmedlem och medlem i en av riksföreningarna kostar det det bara 250 kronor (huvudavgiften). Om du vill både vara med i en lokal förening och en av riksföreningarna kostar det en extra avgift på 98 kronor, du betalar då 348 kronor.

Här kan du läsa mer om riksföreningarna: