Vi ses på Norrmalmstorg den 12 oktober! På bilden: Staffan Atling, Linda Rapp (musiker, från ”Livat” i Åkersberg), Carina Forsberg (vice ordförande i Reumatikerdistriktet), Alexandra Charles Von Hofsten (ordförande i 1,6 miljonerklubben), Stina Nordström (generalsekreterare Reumatikerförbundet) och Ingvor Thorén (ordförande Reumatikerdistriktet) på plats på Norrmalmstorg och laddade inför samarbetet den 12 oktober. Fotograf: Felicia Yllenius

Lund

I Lund ordnar Reumatikerdistrikt Skåne ett öppet hus hos Reumatologen. Reumatologer och arbetsterapeuter undersöker där alla som har besvär i händer/handleder.

Tid: 12 oktober, klockan 08:30-10:30

Plats: Reumatologen i Lund, avd. 51, Universitetssjukhuset, Kioskgatan 5, 221 85 Lund

Kristianstad

Reumatikerföreningen Kristianstad håller öppet hus.

Alla är välkomna! Medverkar gör föreningens alla diagnosombud, varmvattengympaledare, styrelsen samt föreningens samarbetspartner vad gäller hjälpmedel i alla former.

Tid:12 oktober, klockan 14:00-18:00

Plats: Föreningarnas Hus i Kristianstad

Läs mer här

Österlen

Öppet hus där du kan träffa läkare och fika. Läs mer här.

Tid: 12 oktober, klockan 14:00-16:00

Plats: Allaktivitetshuset i Gärsnäs

Läs mer här

Göteborg

I Göteborg anordnar distriktet både ett öppet hus på förmiddagen och två föreläsningar på kvällen: ”Barn med reumatisk sjukdom och dagens läkemedelsbehandling” samt ”Hur påverkas ögonen av reumatiska sjukdomar?”

Öppet hus: Reumatologen, Mölndals sjukhus, 12 oktober mellan klockan 08.00-12.00. Distriktet informerar om om sin verksamhet och svarar på frågor kring livet med reumatiska sjukdomar.

Föreläsningarna: 12 oktober, klockan 18:00.21:00 i Dalheimers Hus i Göteborg

Läs mer här för detaljer om föreläsningarna!

Halmstad

Reumatikerföreningen Halmstad kommer att finnas på ”Alla Hjärtans Hus” i Halmstad City den 12 oktober mellan klockan 10.00-13.00. Passa på att träffa din förening!

Kungsbacka

Reumatikerföreningen Kungsbacka kommer att ha en aktivitetsdag på shoppingcentret Kungsmässan i kommunens lokal Kungsbacka Live klockan 10.00 – 17.00 den 12 oktober. Styrelsen och ledare kommer att presentera aktiviteter i föreningen. Föreningens diagnosombud kommer även att finnas på plats.

Kalmar, Oskarshamn & Västervik

Reumatikerdistriktet Kalmar anordnar tre föreläsningar om artros, alla mellan klockan 18:00-20:00 den 12 oktober. Föreläsningarna är öppna för alla intresserade.

PLATS:

Kalmar: Jenny Nyströmskolan

Oskarshamn: Oscarsgymnasiet

Västervik: Marieborgskyrkan

Borås

Mingel och ”prova på” aktiviteter såsom paraffinbad, handträning, sittgympa mm. Tipspromenad och bildspel om förbundet, distriktet och föreningen.

Därefter föreläsning och information om ny digital rehab-tjänst av arbetsterapeut från reumatologen SÄS.

Kvällen fortsätter med föreläsning och frågestund av överläkare från reumatologen SÄS. Avslutning med gemensam fika och pratstund.

Tid: 12 oktober, från klockan 16:30

Plats: Reumatikerföreningen Borås lokaler på Kasernvägen 6

Mark

Reumatikerföreningen Mark anordnar föreläsning om smärta och smärthantering vid reumatiska sjukdomar med överläkare Martin Hedberg från Reumatologen i Borås. I samband med detta informerar föreningen om sina aktiviteter.

Tid: 12 oktober, klockan 18:00-19:30

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset i Kinna

Stenungsund

Reumatikerföreningarna Kungälv, Tjörn, Orust och Stenungsund bjuder på föreläsningar under rubriken ”Leva med en reumatisk sjukdom”.

Tid: (OBS dag!) 9 oktober, klockan 18:00 – 20:00

Plats: Kulturhuset Fregatten

Läs mer här!

Karlstad

Reumatikerföreningen Karlstad står på Bergvik köpcenter i Karlstad och informerar från kl 10.00 till 18.00 den 12 oktober .

Stockholm

Distriktet Stockholm anordnar en manifestation på Norrmalmstorg på dagen samt intressanta föreläsningar på kvällen. Det blir ett stort evenemang med tal och musik på stan som du inte bör missa om du befinner dig i Stockholmsområdet! Läs mer om de olika föreläsningarna här!

Manifestationen

Tid: 12 oktober, klockan 15.00 – 15.45

Plats: Norrmalmstorg, Stockholm

Föreläsningarna

Tid:12 oktober, klockan 17:00-20:45

Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41

Linköping

Reumatikerdistriktet Östergötland anordnar en forskardag den 14 oktober och reumatikerföreningen Linköping firar 50 år den 7 oktober.

Forskardagen

Tid: 09:30-15:00 den 14 oktober

Plats: Fontänen, vagnhallen, Västra vägen 32, Linköping

Mer information

Jubilemsfesten

Tid: Från 16:00 den 7 oktober

Plats: Ros Bröllop & Konferens, Algolgatan 1, Linköping

Mer information

Härnösand

Reumatikerföreningen Härnösand anordnar Afternoon tea i Våningen på Engströms Food & Deli den 3 oktober. Det blir en dignande disk med idel godsaker och många sorters te. Polisen Hans Mellberg informerar dessutom om bedrägerier på nätet.

Den 12 oktober har föreningen en träff för medlemmar och gäster där det bjuds på korv och fika samt information om föreningen och dess aktiviteter.Afternoon Tea

Tid: 3 oktober från 13:00

Plats: Våningen på Engströms Food & Deli

Mer information

Medlemsträff

Tid: 12 oktober, klockan 12:00-16:00

Plats: Föreningens möteslokal Syrenen, Funktionsrätt Västernorrland

Umeå

Reumatikerföreningen Umeå anordnar en föreläsning med Karolina Grenholm, medicinsk fotvårdare. Under dagen kommer dessutom representanter för föreningen stå på reumatologen i Umeå samt på seniortorget och informera om föreningen och dess aktiviteter.

Föreläsning

Tid: 12 oktober, klockan 18:30

Plats: Funktionsrätt Umeå, Mariehemsvägen 7 N

Luleå

Reumatikerföreningen i Luleå har öppet hus med föreläsning om färgernas betydelse.

Tid: 12 oktober, klockan 14:00-20:00

Plats: Föreningarnas hus på Storgatan 13

Mer information

Piteå

Reumatikerföreningen Piteå anordnar ett rikt program med föreläsningar och aktiviteter i Kyrkcenter Piteå den 14 oktober. Bland annat en föreläsning om kroppsspråk, demonstration av Line-dance och mannekänguppvisning, varvat med prova på paraffinbad, testa sin handstyrka och information om fotgymnastik.

Tid: 14 oktober, klockan 11.00 – 14.00

Plats: Kyrkcenter i Piteå, Nygatan 23

Östersund

Reumatikerdistrikt Jämtland anordnar två öppna föreläsningar, ”Fysisk aktivitet vid reumatisk sjukdom” och ”Matvanor och reumatiska sjukdom”, samt ger information om verksamheten på plats.

Tid: 12 oktober, klockan 12.30 – 14.30

Plats: Remonthagen, Östersund

Mer information

Strängnäs, Nyköping, Eskilstuna & Katrineholm

Reumatikerdistriktet och föreningarna i Södermanland anordnar informationsträffar på vårdcentralerna i respektive ort samt i Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Flera föreningar har dessutom öppet hus i sina föreningslokaler.

För tid och plats håll utkik efter annonser i länets alla tidningar!

Värmland

Reumatikerdistrikt Värmland anordnar digital föreläsning via Zoom om Sjögrens Syndrom med föreläsare Marika Kvarnström, överläkare.

Tid: 12 oktober, klockan 18.00

Plats: Zoom

Mer information

Halland

Reumatikerdistriktet Halland anordnar föreläsningar om smärta och levnadsvanor i samarbete med FoU Spenshult och Capio Movement Halmstad.

Tid: 12 oktober, klockan 18.00-20.00

Plats: FoU Spenshult, Bäckargårdsvägen 47 Halmstad

Mer information