Medlemsparty 14 april - Reumatikerförbundet

Medlemsparty 14 april

Nu är det snart dags för ett medlemsparty igen! Vi kommer under temat ”familjeliv” prata om hur det är när någon i familjen har en reumatisk sjukdom. Vi har bjudit in experter, anhöriga och närstående, och dessutom artister för att bjuda på både fördjupande kunskap och underhållning.

När: Den 14 april klockan 17.00 kommer vi att att livesända vårt andra medlemsparty.

Var: I din dator, mobil eller platta.

I Sverige finns det omkring en miljon som har en reumatisk sjukdom. Många lever med eller känner någon som har en reumatisk sjukdom, det är hög tid att prata lite mer på djupet om hur det kan vara när någon blir sjuk i en reumatisk sjukdom. Hur är det att vara förälder, barn, syskon, mamma och pappa. Vad för frågor ställs man inför, hur hanterar man sina relationer, sin oro och problem, och vilka lösningar finns det?

Konferencier är Rickard Sjöberg som leder livesändningen med sin side-kick Annika Sjöberg från Reumatikerförbundet. Med i programmet är även vår ordförande Lotta Håkansson och Kim Nordlund, generalsekreterare i Unga Reumatiker.

Vi kommer att bjudas på både live-musik och humor med kända artister.

Tro nu inte att vi bara ska sitta still i en timme, glöm det, för ett gäng fysioterapeuter i Falun kommer att göra allt för att få oss i rörelse.

Du kan se livesändningen här på reumatiker.se, men vill du kunna chatta, ställa frågor och delta i utlottning, tävling och fina medlemserbjudanden, så ska du självklart logga in på vår digitala mötesplats Inloggad. Där kan du också se evenemanget i efterhand, om du skulle missa det eller om du av någon anledning inte kunde vara med.

Är du medlem och har ännu inte loggat in så är det hög tid att göra det. Det första du behöver göra är att ta fram ditt BankId för att logga in första gången. Du kan läsa mer om hur du gör: här på vår hjälpsida.

Varmt välkommen in!

Har du frågor om evenemanget så är du välkommen att höra av dig på mejlen till [email protected]

Bil medlem!

Är du inte medlem? Bli det så får du omedelbar och full tillgång till vår digitala mötesplats på Inloggad.

Bli medlem!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till information om din diagnos och hur det är att leva med den. Du håller dig uppdaterad om den senaste forskningen och stödjer samtidigt arbetet med att förbättra villkoren för alla reumatiker. Du får varje år sex nummer av Reumatikervärlden.

Bli medlem

Mer kunskap och andras erfarenheter hittar du på Inloggad – Reumatikerförbundets exklusiva webb bara för medlemmar! Här kan du ta del av bland annat träning och kosttips. Det kostar 250 kronor per år och ger dig en rad medlemsförmåner som Reumatikervärlden. Välkommen!

Röster från vår pågående enkät om familjeliv

Som förälder har man hela tiden fått ligga på, jaga recept och mediciner- fått jobba med att skolan ska förstå.

För min sambo var det jobbigt innan rätt medicin hittades. Att se sin älskade må illa av cellgifter, ha ont och smärta i kroppen är tungt. Hur ska man agera/hjälpa?

Vill du också ge röst i vår enkät? Klicka här: Enkät för dig som är närstående

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng