Tack så mycket alla lottköpare!

Reumatikerförbundet får 7 miljoner kronor från Postkodlotteriet.

Under förmiddagen har Postkodlotteriet haft sin årliga utdelning till sina förmånstagare. Reumatikerförbundet får ta emot sju miljoner kronor som inte är öronmärkta utan kan användas där vi anser att de gör mest nytta.

Postkodlotteriet är ett allmännyttigt lotteri. Hela överskottet från lottförsäljningen går därför till att stärka civilsamhället. Reumatikerförbundet är en av de ideella organisationer som får ta del av detta överskott.

Pengarna gör att vi kan jobba ännu bredare och möta ännu fler som har reumatiska sjukdomar. Vi ser till att det finns information om alla reumatiska sjukdomar och rådgivning av specialistutbildad vårdpersonal, på vår frågelinje Reuma Direkt. Och vi finns som mycket aktiva lokal- och diagnosföreningar i hela landet, säger Lotta Håkansson, ordförande för Reumatikerförbundet.

Reumatikerförbundet är även den största enskilda finansiären i Sverige av forskning om reumatiska sjukdomar. Förbundet satsar särskilt på forskningsområden som har brister i annan finansiering. Förra året handlade det bland annat om barnreumatism och om rehabilitering. Sedan 2009 är Reumatikerförbundet förmånstagare i Postkodlotteriet. Totalt har vi genom åren fått 82 710 514 miljoner kronor.

Postkodeffekten

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer.

Läs mer om Postkodeffekten!

Facebook-kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!

Omkring en miljon människor i Sverige har en reumatisk sjukdom. Om man funderar på hur många som lever med en reumatisk sjukdom i familjen som närstående och anhörig kan man ana att vi tillsammans är väldigt många människor.

Mammor, pappor, syskon, barn, och nära vänner. 

 

Det är ett viktigt perspektiv som tyvärr ofta blir lite osynligt.

 

Vi hoppas att du kan svara på en liten enkät om hur du upplever att du får  information och annat stöd.
Tack!

Har du en familjemedlem eller närstående som har en reumatisk sjukdom?