Elin tipsar om gummibandsövninar. Du kan ladda ner en pdf här nedan med flera tydliga instruktioner för övningar med gummiband.

Övningarna är uppdelade på tre olika block: överkropp, underkropp och rörlighet. Om du inte orkar eller hinner göra alla övningar kan du dela upp dem på flera tillfällen. Till exempel kan du göra några övningar på förmiddagen och några på eftermiddgen eller göra ett block per dag.

Du kan också välja några övningar från varje block så att träningsprogrammet passar dig med avsende på tid och vad du orkar.

Alla övningar går utmärkt att även göra utan band om man så vill.

ANTAL SET OCH REPETITIONER

Du kan själv välja hur många omgångar (set) du vill göra av varje övning. Ett set ska vara 10-15 repetioner.

Välj det antal set som passar dig. Om du inte tränat tidigare kan du börja med 1 set och sedan öka till 2 eller 3 beroende på vad du orkar och hinner med.

KOM IHÅG!

Det viktigaste är att träningen är regelbunden! Hellre ett par av övningar dagligen än att du gör hela programmet några enstaka gånger.


I medlemsbutiken kan du nu köpa utvalda sommarprodukter med förmånliga priser. Däribland en härligt grön och stor handduk med Reumatikerförbundets logga. Du hittar sommarerbjdandena här: Butikens sommarerbjudanden!