Här kämpar några av våra medlemmar runt om i landet för bassängerna

Röster från medlemmar

Jag har varit med i Reumatikerföreningens Vattengymnastik
på Karlstads Sundsta Badhus, under så många år. Den har varit så jättebra!
Men nu har badavgiften på Sundsta Badhus höjts så mycket i pris så att jag har inte råd att vara med där. Jag tror att jag inte är ensam om att sluta pga den högre kostnaden.

-Margareta

Badet är så oerhört viktigt för oss… stela muskler mjuknar upp, bra och varierande program, trevlig samvaro med likasinnade. Värmen i badet gör att man blir mycket rörligare.

Väldigt viktigt för oss allihop

-Kerstin

Jag bor i Orsa, Dalarna.

Här finns närmaste bassängträning i Rättvik, flera mil bort.

Har gått på Korpens vattengympa, som är mycket bra, men vattnet och lokalerna är mycket kalla.

Önskar mig varm bassäng och träning!

I Skövde reumatikerförening har vi möjlighet till träning i uppvärmd bassäng under ledning av fysioterapeut. Träningen i det varma vattnet gör att man kan ta ut rörelser och därmed bibehålla sin rörlighet, blir mjukare i vattnet samt en härlig gemenskap i gruppen.

Bassängträning är för mig mycket viktig om jag ska kunna röra mig. Innan jag fick besvär med värk i min kropp var jag aktiv, tränade på gym, var ständigt ute på promenerade i skog och mark. Nu klarar inte min kropp av varken promenader eller gymbesök. Jag har hittat vattengympan som är den enda träningsformen som jag klarar av. Jag blev så lycklig när jag upptäckte att det fungerade för mig. Men säg den lycka som varar för evigt.

Nu ska sjukhusbadet i Karlsta stäng den 1 April 2024. Jag har svårt att ta till mig detta, det finns många medmänniskor som har samma behov som mig, som inte klarar av tunga vikter eller jobbiga promenader, utan behöver som jag en varm basäng att träna i. Jag hoppas att Regionen i Värmland tänker om innan ni gör något som inte kommer sluta så bra. Jag kan inte råför att jag har fått problem med kroppen, det är inget som jag har önskat mig.

-Lotta

Läs mer om Bassängupproret här!

Var med du också! 

Så deltar du i kampanjen

Filma eller fota dig själv i badet och berätta varför träning i varmt vatten är viktigt för just dig.

Glöm inte att använda hashtagen #bassängpower och tagga gärna förbundet, @reumatikerforbundet – tillsammans fyller vi sociala medier med vårt viktiga budskap och stoppar nedläggningen av varmvattenbassänger!