Fler av Tetra Paks nya förpackningar godkända av Reumatikerförbundet - Reumatikerförbundet

Fler av Tetra Paks nya förpackningar godkända av Reumatikerförbundet

I veckan gick Tetra Pak ut och berättade att de fått ett flertal förpackningar certifierade som Easy to use av Reumatikerförbundet. För att uppfylla EU direktiv så har Tetra Pak gjort om förpackningar och har då också tänkt in tillgänglighetsperspektivet. Enligt EU:s nya direktiv om engångsplast (SUP, Single-Use Plastic) ska alla engångsdryckesbehållare tillverkade med plast ha korkar och lock som sitter fast i förpackningen. Syftet är att minska plast i naturen och främja den cirkulära ekonomin.

”Vi är väldigt glada över att alla våra förpackningar med fastsatta korkar som testats har godkänts och certifierats. Tetra Pak har en lång historia med fokus på användarvänlig design. Det är av största vikt att alla våra produkter är enkla och smidiga att använda, och det gynnar samtliga konsumenter, inte enbart personer med nedsatt handfunktion”, säger Elizabeth Anderberg, Communication Director North Europe på Tetra Pak i pressreleasen.

Stina Nordström, generalsekreterare på Reumatikerförbundet, säger:

”Vårt arbete med Easy to use-testerna visar hur viktig det är att göra rätt från början. Med det arbetssättet skulle många produkter kunna bli mer lättillgängliga och användbara för fler. En stor och växande grupp i samhället – inte bara personer med reumatiska diagnoser – har stora problem med svåröppnade förpackningar. Vi ser mycket positivt på att företag som Tetra Pak anstränger sig för att utveckla lätthanterliga produkter och vi hoppas såklart att de blir fler.”

Tetra Pak har också intervjuat Ann-Charlotte Posner som under många år varit med och testat förpackningar för Reumatikerförbundets räkning i många år.

”Jag har svårt att greppa och stora problem med finmotoriken. För att öppna olika produkter får jag ofta ta hjälp av tänderna, och jag får använda muskelstyrkan i hela kroppen. Det är vanligt att jag måste be om hjälp.”

Läs hela pressmeddelandet här!

Foto: Privat

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng