Elin tipsar om broddar - Reumatikerförbundet

Elin tipsar om broddar

Vi får ofta frågor om besvärligheten att ta sig ut när det är kallt och halt. Nyligen fick vi en förfrågan på Reumatikerförbundets Facebooksida om det är en fördel att ha broddar (piggar) på skorna när man har artros i fötterna. Ja, hur ligger det till?

Jag skulle vilja svara att den kan vara en fördel för alla att använda skor med dubb, piggar eller lösa broddar vid halt väglag. Allt för att främja ett så avslappnat och bra gångmönster som möjligt. Och framför allt så att man inte låter vädret styra över sina utomhusaktiviteter. Nej på med broddarna eller investera i ett par skor med dubb så att du vågar ut på promenad trots vinter och halka.

På bilden ovan ser ni en av mina favoriter. Ser ut som spiraler. Sitter bra på skon, ger ”tvärnit” på is och snö, och ger inte hål i parketten inne.

Elin tipsar!

Hej, jag heter Elin Löfberg, och är kommunikatör och fysioterapeut på Reumatikerförbundet. Varje månad kommer jag att tipsa om fysiska aktiviteter som passar den som lever med en reumatisk sjukdom. Har du frågor du vill ställa om fysisk aktivitet? Mejla mig på [email protected]

Är du medlem?

Passa på! Som medlem har du hela 15% på hela Icebugs sortiment som innefattar både dubbade och odubbade skor. piggar i sulorna som passar väldigt bra för dig som är extra rädd för att halka. För att ta del av erbjudandet behöver du en kod som skickas ut med medlemsbrevet – så håll utkik i mejlen.

Icebug tillverkar sköna skor och kängor, och är framförallt kända för sina dubbade skor som ger fantastiskt grepp på snö och is.

Hallå medlem! Din medlemsrabattskod till Icebug som du fick i senaste medlemsbrevet fungerar nu som det ska. Vi beklagar det tekniska problem som gjorde att den inte fungerade tidigare.

Tillbaka till Din hälsa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng