Stöd oss - Reumatikerförbundet
Givare

Vi behöver dig!

Med din hjälp kan fler som lever med en reumatisk sjukdom få hjälp till en bättre vardag, och din gåva för oss ett steg närmare att lösa reumatismens gåta!

Det finns många sätt att stödja oss.

Behöver du oss?

Om du själv är reumatiker eller anhörig – bli medlem och en del av gemenskapen.

Om du undrar över något är du varmt välkommen att kontakta oss i detta formulär!
Vet du om att du kan få skattereduktion för dina gåvor? Klicka och läs mer här.

Hur får jag skattereduktion för min gåva?

Reumatikerförbundet är godkända av Skatteverket för skattereduktion för gåvor. Det betyder att du kan få skattereduktion för gåvor som du skänker till Reumatikerförbundet.

Skattereduktion för gåvan till Reumatikerförbundet kan du få genom att välja ett av dessa två olika ändamål:

 • Forskningsverksamhet – din gåva går till Reumatikerförbundets forskningsverksamhet, främst utdelning av forskningsanslag.
 • Stöd – din gåva går stöd till för social hjälpverksamhet och Reuma Direkt.

Vill du ge en gåva Där pengarna bäst behövs? Den kan inte ge någon skattereduktion, men sådana gåvor gör det möjligt med verksamhet som syftar till att sprida kunskap med bland annat informationssatsningar.

Så här fungerar det

 • Avdraget är på 25 %.
 • Endast gåvor över 200 kronor räknas in i summan du får skatteavdrag på.
 • Om du skänker minst 2 000 kronor under ett år till en eller flera ideella organisationer (som är godkända av Skatteverket) så kan du få avdrag på skatten. En gåva på 2 000 kronor innebär att du får tillbaka 500 kronor.
 • Nytt sedan årsskiftet är att du nu kan få skatteavdrag för gåvor på max 12 000 kronor per år, det gör att du kan få tillbaka 3 000 kronor.
 • Det enda du behöver göra är att uppge ditt personnummer när du ger din gåva, om du vill få en skattereduktion. Det är för att vi ska kunna skicka uppgifterna till Skatteverket så att de kan göra skatteavdraget.
 • Ger du med autogiro så har du redan angett ditt personnummer.
 • Reumatikerförbundet skickar en kontrolluppgift till dig och till skatteverket i början av året (efter gåvan).
 • Skatteavdraget ser du i din kommande deklaration. Om du ger gåvor under 2021 så ser du uppgifterna för skatteavdrag i deklarationen året efter.
 • Om du av någon anledning inte vill ha skatteavdrag för gåva kan du uppge det i din deklaration under ”Övriga upplysningar”.

Om du ger din gåva på andra sätt där du inte kunnat uppge ditt personnummer och om du har några frågor om skatteavdraget kan du kontakta oss på medlems- och gåvoservice

Ändra ditt månadsgivade!

Om du exempelvis ger 200 kronor i månaden så blir det 2 400 kronor på ett år. Du får tillbaka 600 kronor och Reumatikerförbundet får hela summan på 2 400 kronor.

Mer information

Här kan du läsa mer om skattelättnad vid gåvor på skatteverket.se

card_giftcard

Ge en gåva med kort

Du kan bidra till att kunskap om de reumatiska sjukdomarna kan spridas till fler, att det kan forskas mer på reumatiska sjukdomar och att reumatiker kan få stöd att leva ett bra liv med sin sjukdom.

Ge en gåva!

check_box

Bli månadsgivare

Genom att bli månadsgivare är du med oss och kämpar för att nå visionen – ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta – smart och effektivt varje månad, året om. 

Månadsgivare blir du här!

cake

Skapa en egen insamling

Gör en insamling till förmån för Reumatikerförbundet när du fyller år eller om du vill fira någon annan. Du får en dedikerad insamlingssida som du lätt kan dela på sociala medier.

Starta här!

filter_vintage

Minnesgåva

En minnesgåva är ett fint sätt att hedra minnet av någon. Den här tjänsten innebär att ett minnesblad som du väljer ut tillsammans med en sista hälsning skickas till begravningen.

Här skickar du en minnesgåva.

stars

Testamente

Ditt testamente är värdefullt för kommande generationer och din omtanke lever vidare länge. Här kan du kostnadsfritt få hjälp att skriva ditt testamente.

Ta reda på hur!

card_giftcard

Andra sätt att ge

Visste du att du kan stödja Reumatikerförbundet genom att fondspara eller genom att köpa lotter? Det och flera andra sätt är möjliga.

Postkodlotteriet
Humanfonden


phone_iphone

Swisha

Swisha en gåva till ändamålen forskning eller stöd. Om du knappar in informationen själv ska du ange 123 900 31 95 som mottagande nummer. Välj vad din gåva ska användas till genom att skriva Forskningsverksamhet eller Stöd som meddelande.

Här hittar du QR-koder.

account_balance

Ge en gåva via plus- eller bankgiro

Du kan också ge en gåva via plus- eller bankgiro. Gå till det ställe där du brukar betala dina räkningar, och lägg in betalningen till vårt plus- eller bankgiro där.

Sätt in din gåva på plusgiro 90 03 19-5
Sätt in din gåva på bankgiro 900-3195

Är du intresserad av att bli friskvårdsledare och nyfiken på vad det skulle innebära?

Så roligt! Då ska du kontakta din lokalförening inom reumatikerförbundet och berätta om ditt intresse.

Friskvårdsledare behövs inom många olika grupper i Reumatikerförbundet, så hör med din lokalförening hur du ska göra för att komma igång.

 

Några exempel på vad en friskvårdsledare gör

-          Leder grupper i vattengympa

-          Ordnar med stavgångsgrupper

-          Kör digitala samlingar med till exempel hand, fot eller sittgympa

-          Jobbar för att medlemmar ska få mera kunskap om egenvård

-          Leder olika typer av gympagrupper

-          Har ett intresse för livsstilsfrågor och vill hjälpa andra att må så bra som möjligt

Stäng