Fast stav

Fast stav är en stav med fast given längd. Här är det viktigt att du provar ut rätt längd då den ju inte går att justera sedan. Denna stav är den stabilaste av de tre exempel jag visar i filmen och kan av många upplevas som att den ger bäst stöd.

Teleskopstav

Teleskopstaven är den smidigate av de tre stavtyperna. Flexibel och framför allt enkel att ta med sig vid ex exempelvis resa då den går att skjuta ihop. Denna stav ger också utrymme för dig att kunna justera stavens längd exempelvis utifrån vilket underlag du går på, vilka skor du har på dig med mera.

Styrketräningsstav

Styrketräningsstaven är till för dig som vill ha extra utmaning och träning vid din stavgång. Poängen med denna stav är att den inte är fast utan sviktar med ett gummibandsmotstånd. Du trycker alltså ned en del av staven med armarnas muskelkraft. Denna stav blir därför inte lika stabil, men ökar din träningseffekt.

Kom igång med stavgång

Vill du komma igång med stavgång och behöver instruktioner, tips och inspiration. Besök Din hälsa för dig som tränar på egen hand. Du kan också ladda ner programmet Stavgång extra allt här nedan.

Medlem? Köp teleskopstaven i Reumatikerförbundets nätbutik med 20 % rabatt (kod: PREMIÄR).

Elin tipsar

Hej, jag heter Elin Löfberg, och är kommunikatör och fysioterapeut på Reumatikerförbundet. Varje månad kommer jag att tipsa om fysiska aktiviteter som passar den som lever med en reumatisk sjukdom. Har du frågor du vill ställa om fysisk aktivitet? Mejla mig på [email protected]

Läs mer här: Elin tipsar