Forskning

Reumatikerförbundet är den största enskilda givaren till svensk reumatologisk forskning. Under dessa sidor kan du läsa om de projekt vi ger anslag till, om olika nyheter inom forskning, om forskningspartners och mycket mer. Du kan också läsa om hur vi arbetar med forskningsfrågorna inom Reumatikerförbundet.

Om Reumatikerförbundets forskningsarbete

För forskare

Här finns information till dig som forskar om reumatiska sjukdomar och vill veta mer om hur du kan söka anslag från Reumatikerförbundet.

Reumatikerförbundets forskningsarbete

Reumatikerförbundet verkar för mer resurser från samhället och för andra forskningsfinansiärer samt gör egna insatser till forskning kring reumatiska sjukdomar och dess konsekvenser.

Forskningsrapporter

I våra forskningsrapporter berättar forskarna själva om många viktiga framsteg, från immunologi till rehabilitering.

Nyheter om forskning​

Ta del av Forskningsdagen 2019

Vid uppmärksammandet av Internationella reumatikerdagen 2019 anordnade Reumatikerförbundet och Reumatikerdistriktet i Skåne den 5 oktober en forskningsdag på temat arbetsliv och reumatisk sjukdom. Fyra forskare

Till Nanna Svartz minne

Nominering till Reumatikerförbundet och Pfizer gemensamma stipendium till minne av Sveriges första kvinnliga professor i medicin Nanna Svartz Syftet med stipendiet är att uppmuntra patientnära

DU MISSAR VÄL INGET INTRESSANT?

Prenumerera på nyhetsbrevet!