Om oss

Reumatikerförbundet arbetar för att människor som lever med reumatiska sjukdomar ska kunna leva ett bra och aktivt liv, och vi stöttar forskningen för att finna lösningen på reumatismens gåta. Detta har vi gjort sedan 1945.

Vi är cirka 40 000 medlemmar i vår organisation, fördelade på drygt 170 lokala föreningar som är indelade i 24 distrikt runt om i Sverige. Tillsammans samlar och sprider vi kunskap, driver viktiga frågor för reumatiker, stöttar och inspirerar våra medlemmar och andra reumatiker och stödjer reumatologisk forskning.

Mer information om vår organisation

Det finns en hel del information om vår kära organisation på denna hemsida. Du kan till exempel hitta viktiga dokument och policies, läsa om vår historik, vår tidning Reumatikervärlden . Välkommen att läsa, och kontakta oss gärna om du undrar över något!

Vad vi tycker

Reumatikerförbundet har ett intressepolitiskt arbete som går ut på att påverka politiker och beslutsfattare så att förutsättningarna för reumatiker att få ett fullgott liv trots sin sjukdom är så stora som möjligt. Vi tycker egentligen väldigt mycket, om många saker, men i vårt intressepolitiska program lyfter vi särskilt fram några frågor som vi arbetar extra mycket med. Läs mer om vårt intressepolitiska program här.

Våra viktigaste intressepolitiska frågor

Är du förtroendevald? Då hittar du en dedikerad sida med information för just dig här: För dig som är fötroendevald