Aktuellt

Bäckenlyft extra allt

Det är den återkommande, regelbundna träningen som är lika viktig som alltid. Därför fortsätter vi under denna tid att försöka uppmuntra och stimulera till din träning lika regelbundet. Här hittar du nu en träningsövning till som du kan göra hemma.

Anmäl dig till Forskningsbrevet

Vill du ta del av aktuell forskning? Då har vi riktigt goda nyheter! Prenumerera på forskningsnyhetsbrevet som ger dig rykande färska nyheter från forskningsvärlden.

Rekommendationer från Eular

För några dagar sedan publicerade EULAR en guide för reumatiker i den rådande situationen med Coronaviruset. Vi har översatt guiden till svenska.

Träna pilbågen med oss

Idag vill vi tipsa dig om en enkel övning för överkroppen där du med hjälp av gummiband både tränar rörlighet och styrka/uthållighet. Övningen som kallas för ”pilbågen” är en klassiker!

självtest corona

Gör självtest om corona/covid-19

Region Stockholm har lagt upp ett självskattningstest där du – oavsett var i landet du bor – kan göra ett test för att få vägledning

Träningstips i coronatider

Reumatikerförbundet har genom åren tagit fram en hel del träningsmaterial. Vi vill gärna i dessa coronatider dela med oss av träningsinstruktioner som passar hemma.

Information om Coronaviruset och covid-19

Det pågår många diskussioner om Coronaviruset och sjukdomen covid-19 just nu. Vi på Reumatikerförbundet följer noggrant utvecklingen, den information och de rekommendationer som ansvariga myndigheter

Mailen fungerar igen!

I fredags fick vi problem med våra e-postkonton till domänen reumatiker.se. Problemet berodde enligt vår leverantör Datacom på att Microsoft levererat en uppdatering som inte

När samarbete betyder allt

Vaskuliter är en reumatisk sjukdom som angriper kroppens blodkärl. Det utvecklas en inflammation i kärlväggen som kan drabba kärl av alla storlekar vilket är centralt för diagnos och behandling.

Frisk – men bara så länge du tar din medicin

Har du någon gång upplevt en gikt-attack vet du precis hur oerhört smärtsamt det är. Inflammationen i leden gör att ingenting ens får nudda området. Du kanske googlar på gikt samtidigt som du känner ett växande obehag, vad kommer folk att tro?

DU MISSAR VÄL INGET INTRESSANT?

Prenumerera på nyhetsbrevet!