Fulsälj - ett webbinarium med Sveriges konsumenter
Nu kan du se webbinariet i efterhand här. Har du fastnat i ett dyrt avtal som du inte kommer ur?
Filmerna ligger sorterade med senast först.
Nu kan du se webbinariet i efterhand här. Har du fastnat i ett dyrt avtal som du inte kommer ur?
Nu kan du se webbinariet med Staffan Portin som delar med sig av sin personliga resa och berättar om sin bok – en vägledning för dig som lever med långvarig fysisk eller psykisk smärta.
FoU firade i år 25-årsjubileum. Det firades med jubileumsföreläsningar och här kommer du kunna se dem inspelade föreläsningarna. Vi släpper den första jubileumsföreläsningen idag som är en historisk exposé om de 25 åren som gått.
Ett samtal om boken Hjärntrötthet av Lisa Nyberg. Nu kan du se samtalet i efterhand.
Gikt är behandlingsbar och den är också möjlig att förebygga - det finns ingen anledning alls att lida i onödan. Det är viktigt att du som har gikt får en diagnos, behandling och läkemedel för att förebygga giktanfall.
Den 29 juni är det Internationella dagen för systemisk skleros. Men redan den 15 juni anordnades en dag med föreläsningar. Nu finns två riktigt bra filmer att se i efterhand från föreläsningsdagen.
Här kan du se alla föreläsningarna som gavs på SLE-dagen 2024.
Välkommen på webbinarium med Jon Lampa som berättar om resultaten från en stor europeisk studie om behandling av RA.
Webbinarium 13 maj! Är det möjligt, har vi snart ett läkemedel för fibromyalgi?
Så riskerar uppfattningar om kön påverka din behandling av långvarig smärta
Tillsammans med barnreumatologerna Lillemor Berntson och Robin Kahn uppmärksammade vi Internationella barnreumatikerdagen med ett webbinarium den 18 mars 2024.
Föreläsning på Internationella reumatikerdagan 12 oktober 2023. Emma Regberg är specialistfysioterapeut inom obstetrik och har själv en historia med reumatisk sjukdom.
Docent och reumatolog Kristofer Andréasson som är verksam vid Skånes Universitetssjukhus ger en introduktion till vad systemisk skleros är. Riksföreningen för systemisk skleros arrangerade föreläsningen inför Världssklerodermidagen den 29 juni 2023.
Att vara förälder och ha en reumatisk sjukdom innebär flera lager av utmaningar och svåra frågor, men även möjligheter till ökad empati, kärlek och respekt. Föreställningen På tunn is, ur nödvändighet, tar avstamp i just de här frågorna.
Vad säger forskningen om den bästa behandlingen för just din artros?
Föreläsning på nationella SLE-dagen 2023 i Göteborg med Hans Carlsten, överläkare och professor i reumatologi, vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska Akademin, om SLE – sjukdomen och hur den behandlas.
Webbinariets tema är långvarig smärta och vad du har rätt att förvänta dig av vården och varför det är så viktigt för dig att ha kontakt med en sjuksköterska i primärvården vid bedömning och behandling.
Elisabeth Mogard (fysioterapeut inom reumatologi) och Johan Karlsson Wallman (reumatolog) från Skånes Universitetssjukhus och Lunds Universitet samt Inger Erlandsson forskningspartner på Reumatikerförbundet talar om forskningen inom reumatoid artrit och psoriasisartrit, delvis finansierad av Reumatikerförbundet. De berör bland annat rehabilitering vid reumatoid artrit, hälsoekonomiska konsekvenser av psoriasisartrit och bidraget från en forskningspartner.
Lär dig att motivera dig själv! Vad kan få dig att gå från att träna några gånger till att göra det till en vana? Vad är det som gör att vissa aktiviteter är en del av din identitet, som du bara gör? Hur blev det så? Psykologiprofessorn Magnus Lindwall berättar om hur du som kroniskt sjuk kan motivera dig till en mer hälsosam livsstil trots smärta och fatigue.
Nu kan du se hela webbinariet som vi arrangerade tillsammans med Fibromyalgiförbundet den 12 maj.
Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige och drabbar var fjärde svensk över 45 år. Unga kan också drabbas. Det bästa sättet att skydda sig från artros är skaffa sig kunskap om sjukdomen.