reumatiker.se - start dec 2019

Reumatikerförbundet finns där du finns.

forskning

Över 1 miljon barn och vuxna lever med reumatisk sjukdom.

Reumatikerförbundet arbetar för att alla ska kunna leva ett bra och aktivt liv, och vi
stöttar forskningen för att finna lösningen på reumatismens gåta.

Vi behöver ditt stöd!

Reuma Direkt

Har du frågor om reumatism? Ring eller mejla till
Reuma Direkts frågelinje!

Att leva med gikt

Att leva med gikt

Har du gikt eller misstänker att du har gikt?
Gikt är behandlingsbar och den är också möjlig att förebygga.
Ta reda på mer!

previous arrow
next arrow

Välkommen till Reumatikerförbundet!

Reumatikerförbundet arbetar outtröttligt för reumatikers rätt till ett bra liv och söker lösningen på reumatismens gåta. Det har vi gjort sedan 1945. Ingen annan organisation har lika stor kunskap om hur det är att leva med en reumatisk sjukdom och övriga sjukdomar i rörelseorganen.

Så klart du ska bli medlem! Du får omedelbar tillgång till allt bra som händer på Inloggad.

Bli medlem

Information om corona och vaccinationer

Information om corona och vaccinationer

Hur påverkar corona dig? Här samlar vi material kopplat till coronaviruset för dig som är reumatiker, för dig som är medlem i Reumatikerförbundet och för dig som arbetar som förtroendevald i någon av våra föreningar runt om i landet.
Har jag en reumatisk sjukdom?

Har jag en reumatisk sjukdom?

Gemensamt för många reumatiska sjukdomar är att de är svåra att upptäcka. Det kan därför ta tid innan rätt diagnos ställs. Ju längre tid som en person med reumatisk sjukdom går utan diagnosspecifik behandling desto större är risken att sjukdomen får långvariga konsekvenser.
Att leva med reumatism

Att leva med reumatism

Reumatiska sjukdomar kan drabba människor i alla åldrar. Det är en stor omställning att få en diagnos och för de flesta är det också rätt förvirrande i början och det väcks många frågor.

#Allrörelseräknas även när löven skiftar färg

För reumatiker är det speciellt viktigt att röra på sig. Men man behöver ju även lite inspiration och utmaningar? Sommarens utmaning och inspiration går nu i höstens färger – hela september ut hittar vi varandra på Instagram – dela med dig på Instagram med taggarna #allrörelseräknas och #reumatikerförbundet

Tillsammans blir det lite roligare! När du deltar kan du dessutom vinna ett par fina gångstavar!

Vad gör Reumatikerförbundet?

Kunskap

Vi samlar och sprider kunskap om de reumatiska sjukdomarna, baserat på våra medlemmars erfarenheter och kunskap från vård och forskning.

Påverkan

Reumatikerförbundet påverkar politiker och andra beslutsfattare på alla nivåer i samhället, genom att presentera fakta, förklara och argumentera.

Forskning

En viktig del av Reumatikerförbundets arbete är att hjälpa forskningen framåt. Vi stödjer forskning som är långsiktig, patient-nära, belyser riskfaktorer och rör individens möjlighet till ett aktivt liv.

Stöd

Vi vill visa vägen till ett fullgott liv trots sjukdomen och erbjuder därför olika tjänster, aktiviteter och mötesplatser där medlemmar kan uppmuntra och inspirera varandra.

Nyheter

Riktlinjer covid-19

En tredje vaccindos? Uppdaterade rekommendationer från Svensk Reumatologisk Förening

Folkhälsomyndigheten har i dagarna gått ut med att vissa patientgrupper med kraftigt nedsatt immunförsvar bör få en tredje dos av
”Kom hem fylld av värme och kärlek”

”Kom hem fylld av värme och kärlek”

Gospel och spinning fyller Malin Värmå Falk med glädje. Fatigueskolan har också hjälpt henne att hantera sin trötthet. Malin Värmå
”Jag tänker bara på nuet”

”Jag tänker bara på nuet”

Djupt under vattenytan eller med vinden i ansiktet på motorcykeln. Så hämtar Linus Svensson kraft. Gemenskapen i Unga Reumatiker fyller

Har du frågor om vaccin och covid-19?

Just nu får vi många frågor om vaccin och covid-19. Vi ger inte medicinska råd i enskilda fall. Kontakta den mottagning där du behandlas för råd som gäller för dig.

 

Den information vi kan ge är allmän och du kan läsa dem här: Information om corona och vaccinationer.  Har du en mer generell fråga om reumatiska sjukdomstillstånd är du varmt välkommen att höra av dig till vår frågelinje. Kontaktuppgifter hittar du här: Reuma direkt. Observera att det är sommarstängt mellan följande datum 210702 – 210813 Välkommen åter måndagen den 16/8 kl:15.00 – 19.00. 

 

Mer information hittar du alltid på Folkhälsomyndigheten och 1177.se

Du missar väl inget?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka på knappen och anmäl dig.

Välkommen!

Nej tack, en annan gång!